Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Reprezentanții IMM-urilor au cerut Guvernului amânarea modificărilor Codului fiscal până în 2023 / Guvern: Consultările vor continua UPDATE

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 11 iulie 2022

UPDATE Guvernul României a transmis, printr-un comunicat de presă, că rămâne deschis dialogului cu reprezentanții IMM-urilor pentru a identifica cele mai bune soluții de dezvoltare a economiei românești.

„Astăzi, în cadrul celor patru întâlniri au fost aduse la cunoștință situații cu care reprezentanții mediului de afaceri, ai patronatelor, sindicatelor și autorităților publice se confruntă și au fost propuse o serie de recomandări pentru îmbunătățirea propunerilor privind modificarea Codrului Fiscal. Consultările vor continua, în următoarele zile, la nivel tehnic pentru a putea identifica cele mai bune soluții de consolidare a cadrului de dezvoltare a economiei românești, pentru asigurarea unui mediu concurențial adecvat și a elimina inechitățile din sistemul fiscal”, a transmis Executivul.

Știrea inițială

Reprezentanții IMM-urilor au transmis, la finalul întâlnirii cu reprezentanții Guvernului de luni, 11 iulie, că noile modificări pregătite de Guvern pentru Codul fiscal sunt „nedrepte” și au cerut oficialilor să aplice principiul „de la mare la mic”. În urma discuțiilor, mai multe măsuri ce urmau să fie aplicate începând cu 1 august vor fi amânate până pe 1 ianuarie 2023, a anunțat reprezentantul IMM-urilor.

Florin Jianu, reprezentantul întreprinderilor mici și mijlocii, a transmis că a cerut Guvernului să aplice principiul „de la mare la mic”.

Abordarea în România e invers, de jos în sus, începem cu IMM-urile, cu cei mai vulnerabili(…)Statul, cel mai mare operator, trebuie să își facă ordine în curtea proprie, să se uite la salarii, la numărul de angajați, la calitatea muncii lor, la felul în care se distribuie pensiile speciale.

Companiile mari, să ne uităm la cum și cât plătesc ele ca și impozitare în România. Din primele 350 de companii cu cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro, 20% din acestea sunt pe pierdere. Nu e normal ca 20% din companiile cu o cifră atât de mare să fie pe pierdere”, a declarat președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România.

Modificările propuse la Codul fiscal, publicate de Ministerul de Finanțe în transparență pe parcursul săptămânii trecute, ce includ impozitarea la nivelul salariului minim pentru contractele part-time, creșterea TVA în domeniul HORECA sau impozitarea IMM-urilor din consultanță, ar urma să fie aplicate începând cu 1 ianuarie, în loc de 1 august, cum era prevăzut inițial.

Nu suntem de acord cu acea impozitare la nivelul salariului minim la contractele part-time. Dintr-un calcul simplu, s-ar putea ca angajatorii lor să aducă bani de acasă. În egală măsură, să facem diferențiere între activitățile de consultanță(…)Am cerut ca impozitarea IMM-urilor din consultanță să fie opțională(…)Am cerut ca impozitarea clădirilor să fie într-un procent fix”, a precizat Florin Jianu.

Reprezentantul IMM-urilor a mai lansat un apel public către companiile mari din România – crearea voluntară a unui fond special prin care să fie finanțate investiții din învățământ și din domeniul sanitar, propunere asemănătoare cu „taxa de solidaritate”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 96324 more Info to that Topic: mainnews.ro/reprezentantii-imm-urilor-discutii-la-guvern-pe-tema-modificarilor-codului-fiscal-statul-sa-isi-faca-ordine-in-curtea-proprie-masurile-amanate-pana-la-inceputul-lui-2023/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW