Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Joe Biden, la finalul Summitului NATO: Nu știu cum se va termina războiul, dar nu se va termina cu o înfrângere a Ucrainei

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 30 iunie 2022

Joe Biden a declarat joi, 30 iunie, la finalul Summitului NATO de la Madrid, că Aliații și Statele Unite ale Americii vor fi alături de Ucraina „cât va fi necesar” și a promis că Alianța Nord-Atlantică și America se vor asigura că Ucraina nu va pierde războiul declanșat de Vladimir Putin.

Joe Biden a repetat anunțul făcut cu o zi în urmă, potrivit căruia SUA își va întări postura de descurajare din Europa. În acest sens, președintele a menționat încă o dată că în România vor fi trimiși militari americani.

Vom fi alături de Ucraina și toată Alianța va fi alături de Ucraina cât va fi necesar, să ne asigurăm că nu vor fi înfrânți. Ucraina a dat deja o lovitură severă Rusiei, Rusia și-a pierdut statutul global (…) Le oferim capabilitățile necesare, au demonstrat curaj că pot rezista agresiunii ruse. Nu știu cum se va termina, dar nu se va termina cu o înfrângere a Ucrainei”, a declarat Joe Biden, în cadrul unei conferințe de presă susținută joi la Madrid.

Președintele SUA a precizat că numeroase state de pe glob au aderat la efortul Occidentului de a ajuta Ucraina pentru a face față invaziei ruse.

Vom încerca să utilizăm fondurile din taxele impuse asupra produselor rusești, pentru a ajuta Ucraina să se reconstruiască. Am promis 4,5 miliarde de dolari să combatem criza alimentară, iar fiecare etapă a acestei călătorii a arătat unitate, hotărâre și capabilități că țările democratice pot face ceea ce e făcut. Putin se aștepta să ne slăbească, dar a primit ce nu își dorea”, a adăugat președintele SUA.

În plus, Biden susține că invazia declanșată de Vladimir Putin pe 24 februarie a avut un impact major asupra Federației Ruse.

Au intrat în incapacitate de plată, au pierdut câștigurile din ultimii 15 ani, au probleme din cauza exporturilor, nu pot să mențină producția de petrol – nu au tehnologie necesară – au probleme similare și în privința armelor(…)SUA e mai bine poziționată să conducă lumea decât n-a fost niciodată”, a mai menționat Joe Biden.

În ceea ce privește aderarea Suediei și Finlandei la NATO, liderul de la Casa Albă a spus că Putin a obținut „NATO-lizarea” Finlandei, iar granițele Alianței cu Rusia vor fi mărite cu aproximativ 1.200 de kilometri.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/joe-biden-la-finalul-summitului-nato-nu-stiu-cum-se-va-termina-razboiul-dar-nu-se-va-termina-cu-o-infrangere-a-ucrainei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW