Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


SUA va trimite 5.000 de militari în România / Joe Biden, mesaj către Putin: Vei obține NATO-lizarea Europei, exact ce nu îți dorești

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 29 iunie 2022

Joe Biden a anunțat, în deschiderea Summitului NATO de la Madrid, că Statele Unite ale Americii își va întări postura de descurajare din Europa, prin înființarea unei baze permanente în Polonia și prin trimiterea a 5.000 de trupe americane în România. Președintele SUA a menționat că Europa are nevoie de „NATO-lizare”, opusul a ceea ce și-a dorit Vladimir Putin.

Baza din Polonia va avea scopul de a „consolida interoperabilitatea NATO-SUA”, iar cele 5.000 de trupe americane trimise în România vor fi formate din 3.000 de soldați și 2.000 de membri de personal, potrivit unei declarații a președintelui Joe Biden.

SUA va trimite trupe și în țările de la Marea Baltică și va întări apărarea aeriană din Marea Britanie, Germania și Italia.

Joseph Biden i-a transmis și un mesaj omologului din Federația Rusă, Vladimir Putin.

Vrei obține NATO-lizarea Europei. Este exact ceea ce nu și-a dorit, dar exact ceea ce trebuie făcut pentru a garanta securitatea Europei”, a spus Joe Biden, în cadrul unei declarații de presă susținută alături de Jens Stoltenberg.

În total, SUA are peste 100.000 de trupe cantonate în Europa, cu 20.000 mai mult față de momentul de dinaintea invaziei Federației Ruse în Ucraina, potrivit AP News.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW