Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


DNA așteaptă undă verde pentru a-l ancheta pe Chesnoiu. Când va fi votată cererea de ridicare a imunității

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 23 iunie 2022

Conducerea Camerei Deputaților, întrunită joi, 23 iunie, într-o ședință online a Biroului Permanent, a decis să organizeze marți plenul în care deputații vor vota pentru ridicarea imunității ministrului demisionar al Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

În cursul zilei de joi, la Parlament a ajuns scrisoarea înaintată de procurorul general Gabriela Scutea, prin care transmite referatul întocmit de Direcția Națională Anticorupție în dosarul în care îl acuză pe Adrian Chesnoiu de fapte de corupție.

Sesizarea are în vedere cercetările pentru săvârșirea, în exercitarea funcției de ministru, a infracțiunilor de instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității (…) și de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, se arată în scrisoarea adresată lui Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților.

Referatul DNA a fost trimis, ulterior, la Comisia juridică a Camerei Deputaților, condusă de Laura Vicol, iar deputaților juriști le-a fost stabilit termen pentru a emite un raport până luni seară, 27 iunie.

Astfel, după plenul comun cu Senatul, deputații vor vota marți, 28 iunie, cererea DNA de a-i ridica imunitatea ministrului demisionar al Agriculturii.

CITEȘTE ȘI: Cum va vota PSD în cazul solicitării DNA de ridicare a imunității pentru ministrul agriculturii? Precizările purtătorului de cuvânt al partidului

Context

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, a fost acuzat joi, de procurorii DNA, de abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității.

Concret, între 9 februarie și 11 aprilie, Chesnoiu i-ar fi cerut unei persoane, membră în mai multe comisii de examinare, să ajute patru apropiați ai ministrului cu subiectele probei scrise la o serie de concursuri organizate de unele direcții județene, potrivit DNA.

La câteva ore de la anunțul DNA, ministrul Agriculturii a anunțat că și-a înaintat demisia. 

Nu am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă”, a scris Adrian Chesnoiu, pe Facebook, la câteva ore de la anunțul DNA.

Adrian Chesnoiu le-a cerut deputaților din toate partidele să voteze pentru a-i ridica imunitatea parlamentară și a anunțat că s-a autosuspendat și din PSD.

Eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune”, a adăugat social-democratul.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW