Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Cum va vota PSD în cazul solicitării DNA de ridicare a imunității pentru ministrul agriculturii? Precizările purtătorului de cuvânt al partidului

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 iunie 2022

La doar câteva minute după ce Direcția Națională Anticorupție a solicitat ridicarea imunității de deputat pentru Adrian Chesnoiu, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a subliniat că acuzațiile aduse ministrului agriculturii nu i se par verosimile, însă probabil partidul nu se va opune demersului procurorilor. 

„Personal am dubii, din relația directă avută cu colegul meu deputat și ministru al agriculturii. Eu cred că PSD s-a exprimat clar în ultima perioadă(…) Să ajungă în Parlament, eu bănuiesc că da (n.r. – se va vota în favoarea ridicării imunității, nu văd de ce s-ar întâmpla altceva. Este o informație neverosimilă, cunoscându-l pe Adrian Chesnoiu”, a declarat Radu Oprea, într-o intervenție la Digi 24.

Nicio surpriză din partea USR

De cealaltă parte, președintele interimar al USR, a anunțat că formațiunea pe care o conduce va vota favorabil cererii DNA.

„DNA cere urmărirea penală a ministrului Agriculturii. A mânărit subiecte de concurs și candidatul a și picat. @nicolaeciuca trebuie să bată din calcâie și să-l demită instantaneu. @partidulusrplus va vota pentru ridicarea imunității ministrului corupt!”, a scris Cătălin Drulă, pe Twitter.

Chesnoiu, acuzat că ar fi încercat să trucheze concursuri de angajare

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, a fost acuzat joi, 23 iunie, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității. Procurorul-șef DNA cere Parlamentului să i se ridice imunitatea, pentru a putea începe urmărirea penală.

Parchetul Anticorupție îl acuză pe Adrian Chesnoiu că i-ar fi cerut unei angajate a Ministerului Agriculturii, aflată în mai multe comisii de examinare, să ajute patru apropiați de-ai săi cu subiectele probei scrise la o serie de concursuri organizate de unele direcții județene.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/cum-va-vota-psd-in-cazul-solicitarii-dna-de-ridicare-a-imunitatii-pentru-ministrul-agriculturii-precizarile-purtatorului-de-cuvant-al-partidului/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW