Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


STS: Numărul atacurilor cibernetice s-a dublat față de alte perioade

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 1 mai 2022

Serviciul de Telecomunicații Speciale a anunțat duminică, 1 mai, că, în ultimele zile, a blocat mii de atacuri îndreptate asupra site-urilor unora dintre cele mai importante instituții din România. Numărul atacurilor cibernetice s-a dublat față de alte perioade, a mai transmis STS.

STS a aplicat măsuri eficiente și rapide de securitate cibernetică, utilizând atât mecanisme automatizate, dar și operațiuni tehnice în timp real implementate la nivelul Centrului Operațional de Răspuns la Incidente de Securitate (CORIS-STS) și la nivelul Infrastructurii de Internet (ISP-STS), pentru toate autoritățile pentru care instituția noastră asigură administrare tehnică sau furnizare de servicii de tip Internet”, se mai arată în comunicatul transmis de STS.

Specialiștii Serviciului susțin că, în cazul unui atac cibernetic, deciziile și măsurile luate într-un timp extrem de scurt sunt esențiale.

Atunci când echipele de administrare tehnică și cele de securitate cibernetică sunt comune, lanțul de decizie este extrem de scurt și cu impact imediat. Activitățile întreprinse pentru asigurarea securității cibernetice corelează măsuri defensive atât la nivelul infrastructurii de comunicații, cât și la nivel de aplicații informatice”, potrivit sursei citate.

Instituția menționează că a identificat tipologia atacurilor, sursele malițioase și a aplicat soluții de protecție asupra serviciilor informatice atacate.

STS desfășoară în continuare, în regim de 24/24, toate activitățile specifice de securitate cibernetică pentru a contribui la protecția serviciilor digitale și de comunicații ale instituțiilor și autorităților statului român”, a transmis Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Seria de atacuri cibernetice care lovește site-urile instituțiilor publice a continuat sâmbătă, 30 aprilie. Noua țintă a hackerilor a fost site-ul Poliției Române.

Tot sâmbătă, în jurul orei 2:30, site-ul Directoratului Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) a fost ținta unui atac de tip DDoS. A fost repus în funcțiune la ora 8:30, potrivit unui comunicat transmis de DNSC.

Atacul a venit după ce DNSC a publicat o listă care cuprinde 266 de adrese IP ce au fost implicate în atacul ce a vizat, vineri, mai multe site-uri guvernamentale, printre care gov.ro, mapn.ro sau politiadefrontiera.ro, dar și portalele psd.ro sau otpbank.ro.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW