Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


BREAKING NEWS SRI: Posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice / Atacatorii intenționează să utilizeze adrese de mail aparținând unor instituții din România

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 30 aprilie 2022

Serviciul Român de Informații a avertizat, sâmbătă seară, privind o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice în care atacatorii intenționează să utilizeze adrese de mail aparținând unor instituții din România.

„La nivelul Centrului Național CYBERINT din cadrul Serviciului Român de Informații au fost obținute date cu privire la o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing care vizează infectarea sistemelor informatice cu aplicații malware de tip ransomware. Atacatorii intenționează să utilizeze adrese de mail aparținând unor instituții din România pentru a încerca să inducă în eroare potențialele victime”, a avertizat Serviciul Român de Informații.

Recomandări pentru cetățeni

Potrivit SRI, cetățenii nu ar trebui să acceseze link-uri sau fișiere atașate mesajelor de tip mail care nu sunt adresate în mod curent destinatarilor sau provin din surse necunoscute. Specialiștii recomandă aceleași măsuri de precauție privind accesarea link-urilor sau a atașamentelor transmise prin mesaje de tip SMS, WhatsApp, Signal, Telegram etc.

De asemenea, arată SRI, este obligatorie realizarea de copii de siguranță (backup) pentru site-uri, baze de date sau orice alt tip de date expuse în mediul Internet, precum și stocarea acestor copii pe suporți de memorie separați fizic pentru a evita criptarea sau distrugerea acestora de un posibil atac cibernetic.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW