Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, despre suspendarea zborurilor avioanelor MiG-21 LanceR: E nevoie să facem o analiză a tuturor parametrilor tehnici 

By Vîrban Robert , in Fara categorie , at 15 aprilie 2022

Ministerul Apărării va efectua o analiză tehnică şi verificări pentru a se asigura că avioanele MiG-21 LanceR pot zbura în siguranţă, a transmis vineri, 15 aprilie, prim-ministrul Nicolae Ciucă, relatează News.ro.

„Am înţeles că e vorba despre o suspendare temporară. Asta nu înseamnă renunţarea la capabilitzte. E vorba de o analiză începută cu mai mult timp în urmă şi se doreşte finalizarea tuturor factorilor tehnici pentru a fi siguri că nu mai avem incidente ca cele care s-au întâmplat nu cu mult timp în urmă şi în acest sens trebuie să luăm în calcul că MiG 21 sunt intrate în dotarea Armatei Române cu mai bine de 50 de ani în urmă. E nevoie să facem cu adevărat o analiză şi o evaluare a tuturor parametrilor tehnici ai acestei aeronave astfel să fim siguri că ea poate să zboare în deplină siguranţă”. a declarat Nicolae Ciucă, întrebat vineri, după vizita făcută la la Fabrica de ulei Bunge Buzău, despre subiect.

Activitățile de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române au fost suspendate, începând de vineri, a anunțat Ministerul Apărării într-un comunicat de presă. Sursa citată menționează că decizia a fost luată în contextul mai multor accidente aviatice.

„Măsura a fost luată având în vedere incidența considerabilă a evenimentelor și accidentelor de aviație înregistrate pe timpul exploatării aeronavelor MiG-21 LanceR, soldate cu mai multe victime și aeronave avariate sau distruse, în scopul îmbunătățirii siguranței aeronautice și pentru prevenirea producerii evenimentelor și accidentelor de aviație prin reducerea riscurilor asociate defecțiunilor tehnice”, potrivit MApN.

Ministerul precizează că Forțele Aeriene Române vor continua să execute Serviciul de luptă Poliţie Aeriană cu aeronavele F-16 din dotare. Acestea vor fi sprijinite de aeronavele aliate dislocate în România, în cadrul misiunii de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW