Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Bode confirmă că Congresul liberalilor va avea loc pe 10 aprilie. Mâine va fi ales președintele interimar

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 2 aprilie 2022

Prim-vicepreşedintele PNL Lucian Bode a declarat sâmbătă, 2 aprilie, că un congres extraordinar al partidului va fi organizat în data de 10 aprilie, decizia urmând să fie luată duminică, 3 aprilie, la Consiliu Naţional PNL. Astfel, sunt cofirmate informațiile obținute de sursele Main News.

„Mâine (duminică, 3 aprilie – n.red.) avem Consiliu Naţional extraordinar, ocazie cu care vom convoca Congresul Extraordinar al PNL pentru data de 10 aprilie. (…) Astăzi, când vorbim, sunt 44 de filiale care îşi doresc acelaşi lucru, convocarea Consiliului Naţional, lucru care s-a şi întâmplat, pentru duminică, 3 aprilie, cu un singur punct pe ordinea de zi: organizarea Congresului pentru data de 10 aprilie. Împreună cu o majoritate covârşitoare, de 44 de filiale din 49, vom merge, sunt convins, în aceeaşi direcţie”, a declarat Lucian Bode sâmbătă, citat de Agerpres.

Duminică, la BPN al PNL va fi numit preşedintele interimar al partidului, urmând ca la Congres să fie ales un nou preşedinte. Ședința începe la ora 12:00.

Florin Cîțu a anunțat sâmbătă, 2 aprilie, că demisionează de la șefia Partidului Național Liberal (PNL). Și Dan Vîlceanu a demisionat din funcția de secretar general al PNL, pe fondul solicitării mai multor filiale liberale de a înlocui actuala conducere a partidului.

Ulterior, acesta a anunțat că vrea să demisioneze și din funcția de ministru, însă după ce va avea o discuție cu premierul Nicolae Ciucă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW