Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Nu Cîţu este problema. Astăzi, PNL a adunat la vârf toate gunoaiele

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 2 aprilie 2022

Preşedintele Partidului Forţa Dreptei și fostul lider al liberalilor, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, 2 aprilie, că PNL a devenit „o unealtă” a președintelui Klaus Iohannis, în contextul demisiei lui Florin Cîțu de la șefia Partidului Național Liberal.

Totodată, Orban susține că șeful statului folosește formațiunea politică în interes personal și nu Florin Cîțu este problema.

„Problema PNL este aceea că a devenit o unealtă a lui Iohannis, care foloseşte PNL-ul în interes personal. A doua problemă este aceea că PNL nu mai are nicio legătură cu liberalismul. S-a transformat în UM PNL – unitatea militară PNL, cu Armata şi cu Miliţia în frunte, pe post de preşedinte şi de secretar general.

A treia mare problemă este că e în alianţă cu PSD şi că nu are capacitatea de a reprezenta clasa mijlocie şi alegătorii liberali care au acordat încrederea. În fine, ultima problemă este o problemă de gravă lipsă de caracter. PNL, la vârf astăzi, a adunat toate gunoaiele, oameni lipsiţi de caracter, trădători, (…) oameni care nu au decât interese personale şi afaceri cu statul şi nu au nicio legătură cu cetăţeanul român. Astea sunt problemele PNL, nu Cîţu”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, pentru Agerpres.

Florin Cîțu a anunțat sâmbătă, 2 aprilie, că demisionează de la șefia Partidului Național Liberal (PNL). Și Dan Vîlceanu a demisionat din funcția de secretar general al PNL, pe fondul solicitării mai multor filiale liberale de a înlocui actuala conducere a partidului.

Ulterior, acesta a anunțat că vrea să demisioneze și din funcția de ministru, însă după ce va avea o discuție cu premierul Nicolae Ciucă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW