Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Cîțu pleacă în Statele Unite: Este prima vizită a unui președinte al Senatului Românei în SUA, în ultimii 10 ani

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 22 martie 2022

Florin Cîțu se va afla într-o vizită oficală în Statele Unite ale Americii (SUA), în perioada 24 – 30 martie, potrivit unui comunicat de presă al Senatului, for legislativ pe care îl conduce liderul PNL. Este prima vizită a unui președinte al Senatului Românei în SUA, în ultimii 10 ani.

„Președintele Senatului, Florin-Vasile Cîțu, va efectua o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, prima în ultimii 10 ani a unui președinte al Senatului Românei, în fruntea unei delegații reprezentative.

Vizita va avea loc la Washington D.C., în perioada 24-30 martie 2022, având ca scop reliefarea sprijinului deplin al Parlamentului pentru relația bilaterală transatlantică cu SUA, bazată pe Parteneriatul Strategic și apartenența la NATO. Delegația Senatului României va avea o serie de întrevederi oficiale cu reprezentanți ai Senatului și ai Camerei Reprezentanților SUA, precum și ai Departamentului de Stat. De asemenea, vor avea loc și întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri din SUA și ai comunității române din zonă”, se arată în anunțul Senatului de marți, 22 martie.

Potrivit sursei citate, vor fi dezbătute teme privind relația bilaterală româno-americană, cooperarea în plan politic și parlamentar, economic și de securitate, precum și proiecte internaționale.

„Pe agenda discuțiilor va figura și interesul pentru un dialog parlamentar activ între Parlamentul României și Congresul SUA, cu predilecție în ceea ce privește aderarea țării noastre la programul Visa Waiver”, conchide sursa citată.

Vizita lui Florin Cîțu are loc în contextul în care vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, s-a aflat vineri, 11 martie, într-o vizită oficială în România.

Află mai multe despre vizita oficialului american în țara noastră:

VEZI AICI CE A SPUS KAMALA HARRIS DESPRE ARTICOLUL 5 AL NATO, LEGAT DE APĂRAREA COMUNĂ.

VEZI AICI CE TEME AU ABORDAT CEI DOI ȘEFI DE STAT ÎN CADRUL DISCUȚIILOR DE VINERI.

GALERIE FOTO DIN TIMPUL VIZITEI VICEPREȘEDINTELUI SUA ÎN ROMÂNIA.

VEZI ȘI CE LAUDE A ADUS KAMALA HARRIS POPORULUI ROMÂN, PENTRU IMPLICAREA ÎN CRIZA REFUGIAȚILOR.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW