Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Președintele Poloniei vine marți în România

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 21 martie 2022

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, vine marți, 22 martie, în vizită oficială în România. El va fi primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, la ora 16:00, potrivit Administrației Prezidențiale.

Cei doi șefi de stat vor avea convorbiri tête-à-tête, apoi convorbiri oficiale. Ulterior, Klaus Iohannis și Andrzej Duda vor susține declarații de presă comune.

Astăzi, președintele Poloniei va efectua o vizită în Republica Moldova, la Chișinău, unde va fi primit de președintele moldovean Maia Sandu.

Anunțul Administrației Prezidențiale vine după ce Casa Albă a anunțat că președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Joe Biden, va merge vineri, 25 martie, în Polonia, pentru a discuta despre situaţia din Ucraina.

Președintele american se va deplasa vineri la Varșovia, după întâlnirile pe care le va avea în Bruxelles, Belgia, cu aliații NATO, liderii G7 și ai Uniunii Europene.

„Săptămâna aceasta, președintele Joseph R. Biden Jr. se va deplasa în Polonia, după întâlnirile pe care le va fi avut la Bruxelles, Belgia, cu aliații noștri din NATO, cu liderii G7 și cu liderii Uniunii Europene, pentru a discuta despre eforturile internaționale de sprijinire a Ucrainei și de impunere a unor sancțiuni severe și fără precedent Rusiei pentru invazia sa.

Vineri, 25 martie, președintele Biden se va deplasa la Varșovia, Polonia, unde va avea o întâlnire bilaterală cu președintele Andrzej Duda. Președintele va discuta despre modul în care Statele Unite, alături de aliații și partenerii noștri, răspund la criza umanitară și a drepturilor omului pe care a creat-o războiul nejustificat și neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei”, a anunțat Casa Albă, într-un comunicat de presă.

În data de 24 martie, liderul de la Casa Albă va participa la un summit extraordinar al NATO, care va avea loc în Bruxelles.

Foto: Facebook/ Andrzej Duda

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW