Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Reacția Rusiei, la sancțiunile anunțate de Occident: Nu vor rezolva nimic / Critici și din partea Chinei UPDATE

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 23 februarie 2022

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, a apreciat că „nu vor rezolva nimic” sancțiunile americane ce ar urma să fie impuse Moscovei, după ce Vladimir Putin a recunoscut așa zisa independență a celor două republici autoproclamate din Lugansk și Donețk și a ordonat trimiterea de trupe militare în regiune. 

Diplomatul rus a subliniat că rușii „au învățat să lucreze în astfel de condiții”, pentru că Moscova a trăit „tot timpul cu restricții” din partea Occidentului.

„Istoria nu-i învață pe toți. Sancțiunile nu vor rezolva nimic în ceea ce privește Rusia. Este greu de imaginat că cineva de la Washington contează pe faptul că Rusia își va revizui cursul politicii externe sub amenințarea sancțiunilor.

Nu-mi amintesc nici măcar o singură zi în care țara noastră a trăit fără restricții din partea Occidentului. Am învățat să lucrăm în astfel de condiții. Și nu doar să supraviețuiești, ci și să-ți dezvolți statul.

Nu există nicio îndoială că sancțiunile impuse împotriva noastră vor afecta piețele financiare și energetice globale. Ele nu vor ajunge în Statele Unite, unde cetățenii obișnuiți vor simți toate consecințele creșterii prețurilor”, a declarat Anatoly Anronov.

China critică sancțiunile

China a criticat, miercuri, sancțiunile împotriva Rusiei. După cum a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Hua Chunying, sancțiunile „nu sunt niciodată o modalitate eficientă de a rezolva problemele”, iar China ”se opune întotdeauna oricăror sancțiuni unilaterale ilegale”, relatează Babel.

„Au rezolvat problema? Este lumea mai bună din cauza sancțiunilor americane? Problemele Ucrainei vor fi rezolvate automat prin impunerea de sancțiuni americane împotriva Rusiei? Cred că ar trebui să încercăm să rezolvăm problema prin dialog și negocieri”, a susținut Hua.

Pe de altă parte, președintele Taiwanului a condamnat Rusia pentru subminarea suveranității Ucrainei.

Context

Joe Biden a precizat marți, 22 februarie, că Statele Unite vor emite sancțiuni împotriva Rusiei care vor fi mult mai severe decât cele adoptate după anexarea Crimeei în 2014.

„Implementăm sancţiuni de blocare completă asupra a două mari instituţii financiare ruseşti: VEB şi banca lor militară. Și dacă Rusia merge mai departe cu această invazie, suntem pregătiți să mergem și noi mai departe cu sancțiunile”, a punctat el.

Președintele american a susținut că recunoașterea celor două republici autoproclamate din estul Ucrainei reprezintă „o încălcare flagrantă a dreptului internațional” și a cerut un „răspuns ferm din partea comunității internaționale”.

Foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW