Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dacian Cioloș: George Simion este cel mai bun prieten al PSD și PNL. USR are o misiune grea în acest moment

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 februarie 2022

Dacian Cioloș susține că PNL și PSD se folosesc de AUR, partidul condus de George Simion, pentru a distruge orice formă de opoziție. Fostul președinte USR s-a referit și la scandalul provocat de Simion în Parlament, când l-a bruscat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, precizând că a fost folosit drept un pretext de către coaliție pentru a evita să răspundă pe marginea crizei facturilor la curent și gaze.

Mascarada populist-violentă pe care o practică AUR este perfectă pentru PSD și PNL, pentru că pe de o parte distruge orice dorință de a intra în politică și compromite ideea de mișcare de la firul ierbii și, în același timp, nu contestă cu nimic statusul politic actual. AUR nu atacă niciodată cu adevărat PSD și PNL, dușmanii său fiind USR în politică și societatea civilă în general”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

Fostul președinte al USR susține că, pentru PNL și PSD, singura teamă este apariția unei forțe politice care să fie „adânc ancorată” în societatea civilă și „direct răspunzătoare cetățenilor”.

AUR este folosit azi ca să se demonstreze că orice nu e parte a PSD sau PNL este inutil, compromis și ridicol. Este un proiect de sistem prin care se distruge orice opoziție și orice legitimitate a unei mișcări din societate”, a adăugat Cioloș.

Totodată, fostul premier îl acuză pe George Simion că, prin scandalul provocat luni în Parlament, i-a creat un pretext ministrului Energiei, Virgil Popescu, să fugă de răspundere în ceea ce privește criza provocată de creșterea prețurilor la energie.

„George Simion este cel mai bun prieten al PSD și PNL. Diversiunile pe care le creează sunt mereu în beneficiul vechilor partide, iar în criza facturilor umflate este la fel. Cetățenii așteptau de la Parlament și de la ministrul Popescu explicații despre mărirea facturilor. În schimb, au primit circ și diversiuni. În loc să fie demis de premierul Ciucă, a câștigat timp cu ajutorul AUR”, a precizat europarlamentarul USR.

Cioloș a menționat că singurii care pierd în acest context sunt cetățenii și USR, a cărei moțiune simplă „trece în planul doi”.

USR are o misiune grea în acest moment, pentru că singura soluție este un parteneriat solid cu societatea civilă, care trebuie să înțeleagă că nu există altă soluție pentru transformarea României. Viața politică ar trebui să fie vie și dinamică, să permită accesul la dezbateri și decizii tuturor cetățenilor interesați și să nu cultive caste, găști sau grupuri de interese. Parteneriatului dintre PSD și PNL cu AUR trebuie să i se opună un parteneriat cu societatea civilă, dacă ne dorim să schimbăm actuala stare de lucruri”, este mesajul transmis de fostul președinte USR.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW