Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Șefii PSD, în ședință, înaintea depunerii propriei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

By Robert Madaianu , in Politic Stirile zilei , at 5 septembrie 2021 Etichete: ,

Biroul Politic Național al Partidului Social Democrat se reunește duminică, de la ora 12, să discute strategia partidului în ceea ce privește criza politică aflată în desfășurare. Principala temă e legată de moțiunea de cenzură pe care PSD vrea să o depună în paralel cu cea a USR PLUS-AUR, după cum Main News a scris aici.

Social-democrații vor ca moțiunea lor să intre prima la vot în Parlament, înaintea celei pe care au depus-o cei de la AUR și USR PLUS. De altfel, aceasta din urmă nu a putut fi înregistrată la primele două ședințe ale conducerii Parlamentului, din lipsă de cvorum.

Ciolacu: Să plece și Barna, și Ghinea, și Năsui!

Marcel Ciolacu susține că nu e suficientă plecarea lui Florin Cîțu.

Cîțu trebuie să plece! Dar, odată cu el, trebuie să plece și Barna, și Ghinea, și Năsui! Și ei au guvernat România în ultimul an de zile! Deși acum nu mai recunosc asta, în moțiunea depusă uitând să-și menționeze propria activitate dezastruoasă!

Alianța USR-AUR trebuie să propună o soluție pentru rezolvarea crizei politice. Înlocuirea lui Cîțu cu Orban sau cu Barna nu ar rezolva decât împărțirea ciolanului pentru actuala Coaliție, dar nu ar rezolva problemele românilor: sărăcia și creșterea prețurilor la alimente, medicamente și utilități”, a scris Ciolacu pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT Textul moțiunii de cenzură, depusă de USR PLUS împreună cu AUR

Moțiunea AUR -USR PLUS a rămas în aer

Calendarul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu nu a putut fi stabilit de conducerea Parlamentului nici la cea de-a doua încercare. La fel ca vineri seară, nu a fost cvorum în ședința forului.

Ședința Birourilor Permanente Reunite ale celor două camere a avut loc, pentru a doua oară de la depunerea moțiunii, sâmbătă dimineață, la ora 11.

Nu a fost, însă, cvorum, ceea ce înseamnă că nu a putut fi stabilit calendarul dezbaterii și votării moțiunii de cenzură. Ședința va fi reluată luni.

Iohannis: Alianța USR PLUS-AUR, un afront adus românilor

Anterior, președintele Klaus Iohannis critică, într-un mesaj publicat sâmbătă pe pagina sa de Facebook, colaborarea dintre USR PLUS și AUR pe tema moțiunii de cenzură.

Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră. Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România”, a scris președintele.

CITEȘTE ȘI: Orban, ieșire acidă la adresa taberei Cîțu din PNL: Ce alegeri ai câștigat tu ca să te numești echipa câștigătoare?

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *