Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Orban, ieșire acidă la adresa taberei Cîțu din PNL: Ce alegeri ai câștigat tu ca să te numești echipa câștigătoare?

By Robert Madaianu , in Politic , at 4 septembrie 2021 Etichete: , ,

Președintele Partidului Național Liberal a lansat un atac dur la adresa premierului Florin Cîțu, împotriva căruia candidează la șefia partidului. Aflat la Hunedoara, Orban l-a taxat pe Cîțu pentru scandalul cu USR PLUS.

Orban a acuzat că votanții PNL au primit scandal în loc de realizări.

Scandal, atacuri..preocupare aproape zero pentru actul de guvernare, fărâmarea pur și simplu a coaliției, fragmentarea partidului, separarea partidului în două tabere: tabăra câștigătoare și tabăra pierzătoare. Cum să te numești tu echipa câștigătoare? Ce alegeri ai câștigat tu, echipa câștigătoare, ca să te numești echipa câștigătoare?, a declarat Orban.

Orban a criticat posibila demitere a prefecților USR PLUS.

Cum să lichidezi într-o singură zi, practic, să-ți tai craca de sub picioare, și să tai craca PNL-ului și capacității de a guverna România? Așa ceva n-am văzut în viața mea. Am intrat într-o criză căreia sincer, nu-i văd motivația, nu pot să înțeleg care e mobilul. La Guvern, în momentul de față, se pregătește demiterea tuturor prefectilor și subprefectilor. Chiar vrem să ardem toate punțile? Chiar vrem să nu mai avem nicio șansă să construim singura formulă care ne poate asigura o majoritate parlamentară?”, a declarat Orban.

Orban spune că unii susținători ar fi fost sunați să își retragă like-uri.

Nu voi acceptă niciodată să las PNL pradă PSD. Nu voi acceptă niciodată să lăsăm partidul pradă oricărei forme de USL2 sau oricărei formă de înțelegere pe sub masă. Închei prin a va spune că doar democrația da rezultate potrivite atunci când sunt alegeri, doar votul liber exprimat de oameni conform propriei credințe, evaluări, este cel care da rezultate libere. Ce mi-a fost dat să aud de la susținătorii mei nu mi-a fost dat să aud. Să fie sunați să-și retragă like-urile de pe postările mele. Să se facă monitorizări pe like-urile mele. Să li se spună primarilor că niciun primar din filiala nu va primi niciun proiect dacă nu se aliniază celui care are pâinea și cuțitul. Eu așa ceva n-am văzut în viață mea”, a declarat Orban.

Iohannis: Alianța USR PLUS-AUR, un afront adus românilor

Anterior, președintele Klaus Iohannis critică, într-un mesaj publicat sâmbătă pe pagina sa de Facebook, colaborarea dintre USR PLUS și AUR pe tema moțiunii de cenzură.

Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră. Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România”, a scris președintele.

Context

Atacurile repetate dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu au loc în contextul alegerilor interne din Partidul Național Liberal.

PNL s-a împărțit în două tabere, o parte dintre analiști fiind de părere că acesta este motivul real al crizei politice de acum.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *