Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


600 000 de români în șomaj tehnic / Guvernul va susține companiile care vor angaja persoane aflate în căutarea unui loc de muncă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 20 mai 2020 Etichete: , , , ,

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri seară, că în prezent sunt 600 000 de români care se află în șomaj tehnic. Conform liderului PNL, Guvernul va susține în continuare șomajul tehnic, iar acolo unde nu este posibil se va aloca până la 41,5% din salariul brut.

„Continuăm șomajul tehnic, iar unde nu e posibil, alocăm până la 41,5% din salariul brut. Mulți români și-au pierdut locurile de muncă sau au fost în șomaj tehnic, mulți s-au întors în țară din țările în care își desfășurau activitatea. Există 600.000 de români care se aflau în șomaj tehnic, 700.000 care vor căuta locuri de muncă și între 300-350.000 de români care s-au întors în țară și vor căuta de muncă”, a declarat Orban.

Orban a mai anunțat că Guvernul va susține companiile care vor angaja persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

„Vom folosi mai multe măsuri active. Vom acorda un procent de până la 30% din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflați în căutarea unui loc de muncă, pe o perioadă de cel puțin 3 luni de zile. Categoriile care se angajează mai greu, cum sunt tinerii absolvenți sau persoanele aflate aproape de pensionare, vom dezvolta instrumente de angajare a lor mult mai generoase, vom susține o parte din salariul brut o perioadă mai lungă. Măsurile vor fi luate cu anumite condiții firești, cum ar fi ca după încetarea plății de Guvern, compania să mențină angajații. Și pentru zilieri există o nevoie reală, pentru fermierii români, vom adopta un act normativ de susține a zilierilor”, a declarat Ludovic Orban.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *