Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


27 de cetățeni români sunt blocați în Afganistan. Autoritățile de la București pregătesc evacuarea

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 17 august 2021

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, marți, 17 august, că 27 de cetățeni români sunt blocați în Afganistan în vreme ce 16 cetățeni au fost deja evacuați cu aeronave NATO. 

Autoritățile de la București vor trimite la Kabul un avion militar pentru evacuarea românilor. Procedurile, extrem de complexe, sunt finalizate, urmând a fi obținută în foarte scurt timp și ultima autorizație de survol pentru unul dintre segmentele traseului de zbor.

CITEȘTE ȘI: Haos în Kabul după revenirea talibanilor la putere. Iulian Fota: Este o mare îngrijorare legată de regruparea organizațiilor teroriste

Context

După ce statele occidentale au început evacuarea ultimelor trupe din Afganistan, talibanii au preluat puterea la Kabul, forțându-l pe Ashraf Ghani să demisioneze.

SUA și aliații din NATO i-au alungat de la putere în noiembrie 2001 pe talibani, după ce aceștia i-au oferit adăpost lui Osama Bin Laden și altor teroriștii Al-Qaida implicați în atentatele de la 11 septembrie.

În perioada 1996 – 2001, când s-au aflat la putere în Afganistan, talibanii au impus interpretarea în sens foarte strict a legii islamice Șaria. Femeilor au obligate să poarte burka, le-a fost interzisă  educația și restricționat accesul la asistență medicală. În același timp, au fost impuse pedepse brutale, precum uciderea cu pietre(lapidarea), execuții publice și amputarea unui membru pentru cei acuzați de furt.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/27-de-cetateni-romani-sunt-blocati-in-afganistan-autoritatile-de-la-bucuresti-pregatesc-evacuarea/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW