Friday, May 17, 2024
Jurnalism corect


23 de polițiști de frontieră de la Vama Calafat cercetați pentru luare de mită au fost arestați preventiv pentru 30 de zile

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 23 noiembrie 2023

23 de polițiști de frontieră de la Vama Calafat au fost arestați preventiv joi, 23 noiembrie, pentru 30 de zile, după ce magistrații Tribunalului Dolj au admis propunerea procurorilor. Vameșii sunt cercetați pentru presupuse fapte de luare şi dare de mită şi abuz în serviciu. 

Polițiștii au fost reținuți în noaptea de marți spre miercuri, în urma a zeci de percheziții făcute în judeţele Dolj, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Olt, Dâmboviţa, Sibiu, Caraş-Severin şi Hunedoara de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

În perioada 2022 – 2023, mai mulţi agenţi de poliţie de frontieră din cadrul Sectorului de Poliţie de Frontieră Calafat au solicitat, în mod repetat, mici sume de bani, dar şi produse de la şoferii care treceau vama şi care transportau mărfuri, sume din care ulterior ar fi dat şi superiorilor, notează Agerpres.

Percheziții au avut loc miercuri, 22 noiembrie, și la Vama Sculeni. Șeful Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni și alți doi polițiști de frontieră au fost reținuți, fiind suspectați că ar fi primit mită pentru a excepta autoturisme de la control. În cauză se mai efectuează acte de urmărire penală și față de alte 24 de persoane, între care agenți ai poliției de frontieră, vameși și persoane fizice. Mai multe detalii, aici.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW