Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


150.000 de sticle cu apă sfinţită sunt pregătite pentru Bobotează / ÎPS Teodosie: Agheasma nu infectează

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 5 ianuarie 2022

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat miercuri, 5 ianuarie, prima slujbă de Sfințire Mare a apei, în Ajunul Bobotezei. 150.000 de sticle cu apă sfinţită sunt pregătite pentru Bobotează.  

Slujba de joi, 6 ianuarie, când credincioșii sărbătoresc Botezul Domnului, va avea loc în Portul Tomis, la fel ca anul trecut.

La ora 08:15, ÎPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, urmată, la ora 11.25, de tradiționala Procesiune de Bobotează, de la Catedrală până în Portul Tomis, unde, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia slujba de Sfințire Mare a apei.

La sfârșitul acesteia, IPS Teodosie va arunca trei cruci în apele mării, ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului, potrivit programului transmis de Arhiepiscopia Tomisului.

„Pregătim Boboteaza. Boboteaza este sărbătoare mare, cosmică, plină de daruri şi având atâta apă aici la malul mării, noi pregătim Boboteaza cu mult belşug de apă care se sfinţeşte. Anul acesta pregătim 150.000 de sticle (…)

Avem bucuria să vă spunem că ne-am pregătit de Bobotează, ca în fiecare an şi poate chiar mai bine. Va fi Boboteaza în Portul Tomis întrucât la Cazino este şantier”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului miercuri, 5 ianuarie, într-o conferință de presă, după slujba de sfințire a apei.

În condițiile în care măștile sanitare vor redeveni obligatorii în aer liber, în contextul numărului mare de cazuri noi, ÎPS Teodosie a fost întrebat dacă îmbulzeala, cum se întâmplă în fiecare an, nu va fi periculoasă.

„Agheasma nu infectează, nu este periculoasă. Nici Sfânta Împărtăşanie, nici Agheasma nu infectează şi noi nu avem o astfel de ridicată rată a infectărilor. Dacă anul trecut nu ne-am infectat, peste 10.000 cât au fost la Bobotează, nici anul acesta nu vom avea şi chiar datele procurorilor arată că nimeni nu s-a infectat nici la Sfântul Andrei, nici la Bobotează”, a fost replica prelatului, citat de News.ro.

Slujba de sfințire a apei de astăzi a fost transmisă în direct pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului. O puteți urmări aici:

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 26174 additional Information on that Topic: mainnews.ro/150-000-de-sticle-cu-apa-sfintita-sunt-pregatite-pentru-boboteaza-ips-teodosie-agheasma-nu-infecteaza/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 9188 additional Info on that Topic: mainnews.ro/150-000-de-sticle-cu-apa-sfintita-sunt-pregatite-pentru-boboteaza-ips-teodosie-agheasma-nu-infecteaza/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/150-000-de-sticle-cu-apa-sfintita-sunt-pregatite-pentru-boboteaza-ips-teodosie-agheasma-nu-infecteaza/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *