Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


11 cadre medicale din Mureș, infectate cu coronavirus/ O asistentă medicală și o îngrijitoare s-au vindecat

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Un număr de 11 cadre medicale din județul Mureș au fost infectate cu virusul Covid-19, dintre care două au fost declarate vindecate, anunță Direcția de Sănătate Publică Mureș.

Potrivit DSP Mureș, cele două cadre medicale vindecate  și externate sunt o asistentă și o îngrijitoare de la Secția Clinică Boli Infecţioase I a Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

“Toate informaţiile privind cadrele medicale infectate cu COVID-19 au fost raportate de către Direcţia de Sănătate Publică Mureş Institutului Naţional de Sănătate Publică, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, conform metodologiei de raportare a cazului confirmat cu COVID-19”, a declarat Dr. Iuliu Moldovan, director DSP Mureş.

Celelalte nouă cadre medicale care în acest moment sunt infectate cu coronavirus sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Secţia Clinică Boli Infecţioase. Este vorba despre două îngrijitoare, o asistentă și doi medici rezidenți angajați la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, o îngrijitoare şi o asistentă angajate ale Spitalului Clinic Judeţean Mureş, un medic de familie şi un medic al unei unităţi medicale private din Târgu Mureş, potrivit News.ro.

Potrivit sursei citate, starea de sănătate a celor nouă cadre medicale este una bună. În total, în judeţul Mureş sunt confirmate 222 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW