Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Zonă roșie în orașul Babadag. Un cartier a fost plasat în carantină totală

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 18 aprilie 2020 Etichete: , ,

Cartierul Bendea din orașul Babadag, județul Tulcea, a fost plasat în carantină totală după ce 12 persoane au fost diagnosticate cu coronavirus. Decizia a fost luată de Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat.

În total au fost efectuate 49 de teste pentru coronavirus, 12 având rezultate pozitive.

Prefectura Tulcea a precizat că în cartierul Bendea locuiesc aproximativ 2500 de cetăţeni, majoritatea de etnie romă, scrie info-sud-est.ro.

Conform sursei citate, peste 900 de persoane plecate în străinătate s-au întors în această perioadă în Babadag.

 „Facem precizarea că măsurile impuse până ieri, 17 aprilie 2020, chiar dacă s-a suplimentat numărul forțelor de ordine de la zi la zi în ultima săptămână, nu au avut efectul scontat deoarece persoanele din acest cartier se deplasează liber, fără a respecta restricțiile impuse prin ordonanțele militare, iar imobilele în care locuiesc sunt cu intrari multiple și imediat după plecarea forțelor de ordine reapar pe străzi sau se deplasează prin curțile interioare, gardurile fiind deteriorate sau inexistente. Pe parcursul zilei vom comunica şi alte măsuri ce vor fi luate imediat după şedinţa membrilor Centrului de Conducere al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea“, a transmis, sâmbătă, Prefectura Tulcea.

În acest moment, în România zonele care au fost plasate în carantină totală sunt municipiul Suceava și opt comune limitrofe și orașul Țăndărei.

sursa foto: Facebook/Poliția Română

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW