Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Ziua Z pentru Liviu Dragnea: fostul șef al PSD contestă condamnarea din dosarul angajărilor fictive și cere să fie eliberat/ Procesul a fost amânat până pe 10 decembrie

By Robert Madaianu , in Politic Stirile zilei , at 12 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Update (ora 9:20): Fostul lider al PSD le-a spus magistraților Instanței Supreme că are nevoie de timp pentru a-și angaja un avocat iar aceștia i-au acceptat solicitarea. Procesul va fi reluat pe 10 decembrie.

Update (ora 9:00): Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost adus, marți dimineață, cu duba la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Știre inițială

La Instanța Supremă se judecă, astăzi, cererea prin care Liviu Dragnea vrea să obțină anularea condamnării la trei ani și jumătate de închisoare, sentință primită în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Contestații similare au fost depuse de Olguța Șefu, fost director executiv adjunct al D.G.A.S.P.C. Teleorman și de Floarea Alesu, fost director general al instituției.

Liviu Dragnea, Olguța Șefu și Floarea Alesu au depus contestații în anulare. Acestea reprezintă o cale extraordinară de atac care, dacă este admisă, poate anula sentința, procesul urmând să fie reluat.

Cum poate ieși Dragnea din închisoare

Pentru ca decizia de condamnare să fie anulată, lui Liviu Dragnea trebuie să îi fie admisă contestația în anulare. Există, însă, un pas intermediar până la o decizie finală: contestația poate fi admisă în principiu. Asta ar însemna că magistrații sunt de părere că cererea fostului șef al Camerei Deputaților întrunește condițiile necesare pentru a fi analizată pe fond. În această ipoteză, executarea pedepsei de către Dragnea ar putea fi suspendată până la un verdict final în cazul contestației.

Dragnea încearcă toate variantele

Pe lângă contestația în anulare, fostul șef al social-democraților a depus și un recurs în casație. Acesta este o altă cale extraordinară de atac, scopul fiind același: anularea deciziei de condamnare.

Condamnarea lui Dragnea

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casație și Justiție, în 27 mai, la trei ani și jumătate de închisoare cu executare.

În motivare, un document care se întinde pe aproape 700 de pagini, magistrații Instanței Supreme și-au explicat decizia de a-l trimite pe fostul șef PSD în spatele gratiilor.

Concluzia impusă de probatoriul anterior analizat este aceea că exista un interes al inculpatului, în calitate de preşedinte al Organizaţiei judeţene P….. …., în menţinerea inculpatelor…. . şi…. . în cadrul D.G.A.S.P.C. …., pentru a putea fi remunerate de această instituţie, în condiţiile în care inculpatele nu erau plătite pentru activitatea prestată de acestea la sediul Organizaţiei P….. ….. Prezenţa efectivă a celor două inculpate era necesară în vederea desfăşurării activităţilor curente ale organizaţiei de partid, pe care inculpatul E. o conducea, inculpata C. redactând toate documentele emise de această organizaţie, iar inculpata K., asigurând relaţia cu mass-media”, au arătat judecătorii în documentul prin care și-au motivat decizia.

Potrivit procurorilor DNA, două angajate au fost menținute în funcție la Protecția Copilului Teleorman deși, în realitate, nu mergeau la locul de muncă ci lucrau la sediul PSD din județ.

Foto: Realitatea PLUS

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW