Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


Ziua Unirii Principatelor, sărbătorită de două ori din cauza neînțelegerilor dintre primărie și prefectură

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 24 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Ziua Unirii Principatelor Române este sărbătorită de două ori în Focșani, în două locuri diferite, din cauza faptului că Prefectura, Consiliul Județean și Primăria nu au căzut de comun acord asupra organizării ceremoniilor.

Cristi Misăilă, edilul orașului Focșani, a anunțat că Ziua Unirii va fi sărbătorită în Piaţeta Teatrului, de la ora 17.30.

„Dragi focşăneni, vă adresez din toată inima invitaţia ca pe data de 24 ianuarie 2020 să dăm mână cu mână / Cei cu inima română / Să-nvârtim hora frăţiei / Pe pământul României! de la ora 17.30 în Piaţeta Teatrului din Municipiul Focşani (…) Primăria Municipiului Focşani serbează 161 ani de la Unirea Principatelor Române în cadrul unei suite de evenimente intitulate generic, La Focşani, Hora ne uneşte”, a anunţat primarul oraşului Focşani, Cristi Misăilă, pe Facebook.

Pe de altă parte, prefectura Vrancea, condusă de Gheorghiță Berbece, organizează ceremoniile dedicate Ziua Unirii Principatelor în Piața Unirii, de la ora 13.00.

În acest fel, ziua în care românii ar trebui să sărbătorească Unirea dintre Principatele Române, a ajuns să fie serbată dezbinat în Focșani, pe fondul unor nemulțumiri dintre autoritățile locale.

sursa foto: politiadefrontiera.ro 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW