Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ziua sentinței pentru Bogdan Olteanu. Fostul președinte al Camerei Deputaților află verdictul final în dosarul în care a fost condamnat, în primă instanță, la 7 ani

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 15 octombrie 2020 Etichete: ,

Curtea de Apel București este așteptată să dicteze, joi, decizia definitivă în dosarul de corupție al lui Bogdan Olteanu. La finalul anului trecut, fostul șef al Camerei Deputaților a primit șapte ani de la Tribunalul Capitalei, în primă instanță.

Decizia în dosarul de corupție al lui Bogdan Olteanu a fost amânată pentru 29 octombrie. Până acum, Curtea a mai amânat de două ori luarea unei decizii.

Riscă ani grei

Pe fond, fostul viceguvernator al BNR a fost condamnat, de Tribunalul Capitalei, la șapte ani de închisoare pentru fapte de corupție.

Bogdan Olteanu a contestat, însă, verdictul, pentru că neagă acuzațiile și cere să fie achitat.

CITEȘTE ȘI: SURSE DNA nu renunță și insistă ca Sorin Ovidiu Vîntu să fie judecat în dosarul mitei lui Olteanu / Decizia, după ce interceptările au fost anulate ca urmare a unui verdict CCR

Acuzațiile DNA

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, în perioada iulie-noiembrie 2008, Bogdan Olteanu, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, ar fi cerut și ar fi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, în schimbul numirii lui lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunerii.

La ultimul termen din prima instanță, DNA a cerut 10 ani de închisoare pentru fostul președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, însă judecătorul a dictat șapte ani, decizie care nu a fost, însă, definitivă.

Foto: Mediafax

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *