Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Ziua Naţională a Franţei / Emmanuel Macron a survolat Parisul, o premieră a unui şef de stat

By news.ro , in Stirile zilei , at 14 iulie 2022

Preşedintele francez Emmanuel Macron a survolat Parisul la bordul unui avion de tip Alpha Jet, înaintea defilării militare de Ziua Naţională a Franţei – o premieră în cazul unui şef de stat francez, relatează BFMTV.

Şeful statului francez a efectuat o vizită, la 8 iulie, la Patrouille de France, în timpul unei deplasări pe Aeroportul Vélizy-Villacoublay, şi a zburat la bordul unui avion de tip Alpha Jet. El a publicat la 13 iulie, într-un mesaj postat pe Twitter, o înregistrare video de la bordul unuia dintre avioane, în timpul survolării capitalei.

„Pot să spun că militarii noştri sunt pregătiţi pentru mâine, iar noi vom fi acolo pentru a le spune că suntem mândri de ei”, scrie el enigmatic, fără să spună explicit că se afla la bordul avionului.

Un purtător de cuvânt al Ministerului framcez al Apărării a confrimat această informaţie pentru BFMTV. Macron şi-a pregătit atent vizita la Patrouille de France, imortalizată de către fotografa sa oficială, Soazig de la Moissonnière.

Ea a publicat pe Instagram mai multe fotografii în care Macron apare în postură de „Maverick”, ca Tom Cruise în „Top Gun”.

El este surprins purtând un ecuson cu inscripţia „preşedintele Republicii, Emmanuel Macron, Patrouille de France”, şi o cască la bordul unui avion de tip Alpha Jet şi discutând, în ţinută de aviator, cu piloţi.

Patrouille de France urmează să survoleze joi Parisul, ca în fiecare an, dar şi Marsilia.

Emmanuel Macron reia tradiţia unui interviu televizat de Ziua Naţională, pe care a respectat-o o singură dată de când a fost ales prima oară, în 2017.

Foto: Instagram/ soazigdelamoissonniere

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW