Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Ziua Mondială a Sănătății. Orban: Guvernul își mobilizează toate mijloacele de care dispune pentru a proteja cadrele medicale/ Tătaru: Este cel mai dificil șapte aprilie din ultima perioadă

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ziua Mondială a Sănătății are loc în fiecare an pe 7 aprilie. Anul acesta se sărbătorește munca comunității medicale și rolul important pe care aceasta îl are în menținerea unei lumi sănătoase, mai ales în contextul actual în care toate țările din lume se confruntă cu o criză foarte gravă, generată de pandemia de Covid-19. Premierul României, Ludovic Orban, a transmis un mesaj cu ocazia acestei zile prin care transmite că Guvernul își va mobiliza toate mijloacele de care dispune pentru a asigura logistica necesară protejării personalului medical.

Premierul României: Ziua Mondială a Sănătății ne găsește în plin efort global de luptă împotriva Covid-19

“Ziua Mondială a Sănătății, dedicată comunității medicale aflate în slujba sănătății și a vieții oamenilor, ne găsește anul acesta în plin efort global de luptă împotriva pandemiei de coronavirus. Dacă până acum marcarea acestei zile era un prilej de conștientizare a importanței pe care sănătatea o are pentru fiecare dintre noi și pentru societate, anul acesta Ziua Mondială a Sănătății devine inevitabil simbol al eforturilor aproape supraomenești pe care medicii și personalul medical din țările afectate de pandemie îl fac pentru a salva vieți și pentru a opri răspândirea unui virus care amenință sănătatea a milioane de oameni.

Organizația Mondială a Sănătății, ajunsă astăzi la 72 de ani de existență, este un actor important pentru cooperarea în materie de sănătate. Criza pandemică actuală poate fi oprită printr-un răspuns coordonat la nivel internațional, iar România este și ea inclusă de OMS în proiectul global pentru dezvoltarea unui tratament împotriva coronavirusului. Faptul că nouă centre de boli infecțioase din țara noastră participă la acest proiect reprezintă o speranță în plus pentru pacienții români”, susține Ludovic Orban.

Orban: Rectificare a bugetului pentru anul 2020 este dedicată protecției, tratamentului și combaterii noului coronavirus

Premierul a anunțat că prima rectificare a bugetului pentru anul 2020 este dedicată protecției, tratamentului și combaterii noului coronavirus.

„În prima linie în această luptă dificilă sunt medicii, tot personalul medical și membrii comunității științifice implicați în dezvoltarea unui tratament eficient. Mai mult ca oricând, întreaga societate încercată de teamă și supusă unor constrângeri greu de acceptat, se bazează pe medici, pe asistente, pe întreg personalul sanitar. Am încredere în profesionalismul medicilor din România. Efortul lor de a salva vieți, responsabilitatea și solidaritatea umană pe care le dovedesc în aceste zile sunt cu atât mai remarcabile având în vedere criza pandemică fără precedent și neajunsurile sistemului medical, adunate în zeci de ani.

Prețuiesc munca personalului medical și îl asigur că la nivelul Guvernului mobilizăm toate mijloacele de care dispunem pentru a le asigura logistica necesară protejării personalului din spitale și îngrijirii pacienților, fie că achiziționăm echipamente de pe piața externă, fie că operaționalizăm fabrici din România. De asemenea, alocăm fondurile de care sistemul medical are nevoie, iar prima rectificare a bugetului pentru 2020 este dedicată protecției, tratamentului și combaterii răspândirii noului coronavirus. Cu toții, personal medical, autorități, cetățeni – suntem de aceeași parte a baricadei. Doar împreună, uniți și responsabili, puteți depăși cu bine această perioadă”, mai transmite premierul.

Nelu Tătaru: Este cel mai dificil 7 aprilie din ultima perioadă

La rândul său, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis că este cel mai dificil 7 aprilie din ultima perioadă „dar are convingerea că împreună vom trece și peste această provocare”.

„Transmit un gând de apreciere și încredere colegilor mei de breaslă, medicilor, asistenţilor medicali, infirmierilor pentru efortul depus în asigurarea asistenţei medicale, precum şi pentru celelalte categorii de personal care lucrează în unităţile sanitare, serviciile de ambulanță, direcțiile de sănătate publică, Ministerul Sănătății şi care fac posibilă funcţionarea acestora în aceste zile în care cu toții suntem greu încercați.

Este cel mai dificil 7 aprilie din ultima perioadă, dar am convigerea că împreună vom trece și peste această provocare. Personalul din sistem a știut să se mobilizeze și să își adune forțele atunci când a fost nevoie. Știm să ne onorăm meseria!

Anul acesta salutăm activitatea asistenților medicali și moașelor și vreau să subliniez rolul vital pe care aceștia îl joacă în menținerea sănătății cetățenilor noștri, în special în acest timp.

Ne dorim deschiderea sistemului sanitar românesc către lume. Considerăm că pacienții români trebuie să fie în centrul sistemului și au dreptul la tratamente de ultimă generație la fel ca cele asigurate pacienților din Europa, iar cadrele medicale merită condiții de lucru, similare cu cele asigurate în țările dezvoltate ale lumii.

Facem eforturi constante pentru a atinge aceste deziderate, umăr la umăr- autorități și societate”, a mai spus Tătaru.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW