Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ziua a doua de reconstituiri: Filmul crimei Luizei Melencu, povestit de Gheorghe Dincă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 17 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Gheorghe Dincă, principalul suspect pentru dispariția celor două fete din Caracal, a participat, marți, la reconstituirea crimei Luizei Melencu, adolescenta dispărută în luna aprilie pe care acesta susține că a ucis-o.

Gheorghe Dincă a fost adus din arestul IPJ Olt la el acasă, de unde a plecat, însoțit de polițiști, către intersecția de pe drumul e70 de unde bărbatul spune că a luat-o pe Luiza la ocazie. Fata fusese la bancomat în Caracal și voia să ajungă acasă.

De acolo polițiștii au plecat cu Dincă în Radomir, unde se află domiciliul fetei. Mașina a fost oprită în apropierea casei familiei Melencu. Aici Gheorghe Dincă s-a dat jos din mașină și s-a urcat pe bancheta din spate, povestind că acesta ar fi momentul în care i-a propus fetei să întrețină relații sexuale cu el. Fata s-a opus, iar Dincă spune că a agresat-o și că a legat-o de mâini cu o curea.

Conform afirmațiilor lui Dincă, acesta ar fi procedat la fel în ambele răpiri, respectiv le-a luat pe fete cu mașina, la ocazie, le-a dus până în punctul în care voiau să ajungă, le-a propus să întrețină relații sexuale cu el, fetele au refuzat după care le-a bătut și le-a dus la el acasă.

Următoarea oprire a fost acasă la Gheorghe Dincă, unde suspectul a arătat cum a scos-o pe Luiza din mașină și cum a băgat-o la el în casă.

În casa groazei anchetatorii au stat cu Dincă peste două ore. Aici probabil suspectul a povestit cum a murit Luiza.

Reconstituirea continuă cu momentul în care Dincă iese din casă, cu manechinul folosit ieri în reconstituirea crimei Alexandrei, înfășurat într-un sac de plastic, așezat pe umăr. Bărbatul spune că a înfășurat cadavrul fetei într-un sac de plastic înainte să o scoată din casă.

Dincă a purtat manechinul în brațe până în spatele casei, de unde s-a văzut fum, semn că suspectul le-a spus polițiștilor că a ars trupul Luizei.

După această scenă Dincă și anchetatorii au plecat spre liziera unei păduri din Caracal, acolo unde ar fi fost aruncate rămășițele fetei. La primele audieri Dincă a spus că ar fi aruncat cadavrul fetei în râul Olt, dar ulterior i-a direcționat pe procurori către liziera unei păduri de lângă Caracal. Acolo au fost găsiți saci cu cenușă și fragmente osoase umane, însă analizele nu au putut determina dacă sunt ale Luizei, din cauza degradării avansate.

De la pădure s-a plecat spre Caracal, pe drum oprindu-se ca Dincă să le arate agenților unde a aruncat rucsacul fetei. După asta, Dincă și anchetatorii s-au întors la casa groazei.

După reconstituirea crimei, care a durat opt ore, Gheorghe Dincă a fost readus în arestul IPJ Olt. La reconstituire au participat și avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, cât și apărătorul din oficiu al suspectului. De asemenea, familia Luizei a urmărit îndeaproape pașii presupusului criminal.

Urmează ca miercuri dimineață Gheorghe Dincă să fie adus la Tribunalul Olt pentru prelungirea mandatului de arestare preventivă cu încă 30 de zile.

Luni, Dincă le-a arătat anchetatorilor pas cu pas cum a omorât-o pe Alexandra, fata dispărută în luna iulie. Rolul Alexandrei a fost jucat de o polițistă de la Serviciul Omoruri, scundă și șatenă, care ar avea aceleași date fizice ca ale fetei de 16 ani. Marți rolul Luizei a fost jucat de aceiași persoană

„În zilele de 16 şi 17.09.2019, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară delegați în cauză, pe baza materialului probator administrat până în prezent, au procedat la reconstituirea parțială a activităților ce repezintă elementul material al infracțiunilor cercetate în cauza denumită generic “Caracal”.

Activitățile întreprinse au vizat indicarea de către inculpatul Dincă Gheorghe a principalelor momente sub aspectul racolării, răpirii, adăpostirii, violării și uciderii celor două victime, precum și modalitatea și mijloacele comiterii infracțiunii de profanare de cadavre, în raport de aceleași două victime.

În paralel cu aceste activități au fost efectuate audieri de martori la sediul Poliției Municipiului Caracal și s-a formulat propunere de prelungire a măsurii arestului preventiv față de inculpatul Dincă Gheorghe, pentru o perioadă de 30 de zile, către Tribunalul Olt”, a transmis DIICOT.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *