Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Zi decisivă pentru SIIJ. CSM face marți a cincea încercare de a valida numirea Adinei Florea la conducerea Secției speciale, contestată de forurile internaționale

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 17 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Validarea numirii Adinei Florea în funcția de șef al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) va fi dezbătută, marți, de plenul Consiliului Superior al Magistraturii. 

Este a cincea încercare de a valida numirea procurorului Adina Florea la conducerea Secției de anchetare a magistraților, după ce până acum acest demers nu a putut fi finalizat fiindcă șapte membri ai CSM au boicotat plenul.

De asemenea, marți, va fi prima ședință la care va participa și noul președinte al instanței supreme, Corina Corbu, în calitate de membru de drept al CSM. Secția de judecători a validat-o în iulie pe Corina Corbu, ca viitor șef al Înaltei Curți de Casație și Justiție. Corina Corbu a înlocuit-o pe Cristina Tarcea, care nu a mai dorit să candideze pentru un nou mandat la șefia Instanței Supreme. Ea a fost validată cu 6 voturi „pentru” și 3 voturi „împotrivă”.

Ultimele patru ședințe ale plenului CSM au fost amânate din lipsă de cvorum, după ce, șapte membri ai CSM, Anamaria Chiș, Mihai Bălan, Bogdan Mateescu, Cristian Ban, Florin Deac, Tatiana Toader și Nicolae Solomon, vicepreședinte al forului – au boicotat plenul.

Cu toate acestea, președintele CSM, Lia Savonea, susține însă că nu sunt tensiuni între membri, cu relații absolut instituționale.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 84940 additional Information on that Topic: mainnews.ro/zi-decisiva-pentru-siij-csm-face-marti-a-cincea-incercare-de-a-valida-numirea-adinei-florea-la-conducerea-sectiei-speciale-contestata-de-forurile-internationale/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW