Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Zelenski cere două sisteme Patriot pentru a bloca avansul rușilor la Harkov. România ar putea da unul

By Ana Teșcan , in Republica Moldova Stirile zilei , at 16 mai 2024

Volodimir Zelenski a cerut din nou joi, 16 mai, sisteme de apărare Patriot, după ce a fost nevoit să își anuleze o vizită în Spania şi să vină direct la Harkov, al doilea oraș ca mărime al țării, care este din nou în pericol să fie ocupat de ruşi.

„Este vina lumii. I-a dat ocazia lui Putin să ocupe teritoriu. Dar acum lumea poate ajuta. Avem nevoie de doar două sisteme Patriot. Rusia nu va putea ocupa Harkov dacă le primim”, a spus Zelenski pentru ABC News.

Ce șanse sunt ca România să trimită un sistem Patriot în Ucraina

România ar putea acorda pentru Ucraina sisteme de rachete Patriot, o armă aproape vitală pentru ca țara vecină să reziste ofensivei Armatei ruse. După ce luni s-a arătat mai degrabă rezervat în privința unui asemenea scenariu, premierul Marcel Ciolacu a declarat marți că subiectul va fi discutat în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Patriot, este un sistem de apărare antirachetă sol-aer și este considerat unul dintre cele mai avansate sisteme de apărare aeriană din SUA.

CITEȘTE ȘI: INTERVIU Iulian Fota, fost negociator în relația cu Ucraina, despre acordarea de sisteme Patriot: „Ce trebuie să se mai întâmple ca să pricepem? Un război direct împotriva noastră”

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW