Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Zeci șantiere riscă să fie blocate din cauza întârzierilor cu decontarea banilor europeni. Avertismentul Asociației Orașelor

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 septembrie 2023

Peste 200 milioane de euro au de primit oraşele mici din România pentru a putea finaliza la timp proiectele finanţate din Programul Operaţional Regional 2014–2020, care termină la finele acestui an, au avertizat joi, 7 septembrie, reprezentanții Asociației Orașelor din România.

„În cazul în care aceşti bani nu se primesc până la finalul anului în curs, zeci de şantiere din întreaga ţară riscă să fie abandonate, deşi autorităţile locale şi-au îndeplinit sarcinile contractuale”, atrag atenția reprezentanții Asociaţiei Oraşelor din România.

Organizaţia îndeamnă Guvernul României la asigurarea de urgenţă a sumelor de bani aferente cererilor de plată validate deja de Agenţiile de Dezvoltare Regională şi aflate în procesare la Ministerul Proiectelor Europene.

„Dacă nu sunt efectuate plăţile solicitate de către Asociaţia Oraşelor şi pe care le dorim a fi asigurate urgent la rectificarea bugetară, mulţi dintre colegii primari de oraşe mici şi mijlocii riscă să nu poată închide proiectele a căror finanţare a fost asigurată din POR 2014–2020 la sfârşitul acestui an”, se mai arată în comunicat.

În perioada 2014–2020, micile oraşe din România au depus peste 600 de proiecte finanţate din Programul Operaţional Regional, cu o valoare totală de 1,3 miliarde euro. Banii au mers către dezvoltarea de reţele de transport local, renovarea monumentelor, anveloparea clădirilor rezidenţiale şi clădiri publice, dotarea spitalelor şi a şcolilor.

Sursa foto: Inquam Photos / Justinel Stăvaru

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW