Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


Zeci de turiști au mers pe munte în blugi și pantofi de vară, ignorând avertismentele salvamontiștilor

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 30 aprilie 2022

Zeci de turiști s-au aventurat pe munte sâmbătă, 30 aprilie, neechipați corespunzător, iar trei dintre ei au avut nevoie de ajutorul salvatorilor montani, au transmis salvamontiștii din Bușteni, într-o postare pe Facebook.

Avertismentele noastre în mod repetat asupra pericolului din Abruptul Prahovean în această perioadă a anului se disipă în neant. Se pare că nimeni nu le aude… Zeci de turiști au ajuns astăzi pe munte la fel de bine echipați: blugi și pantofi de vară”, a scris Salvamontul Bușteni.

Trei tineri au avut nevoie de intervenția salvamontiștilor.

După un efort de aproape 5 ore prin zăpadă din Valea Caraimanului, au fost nevoiți să sune după ajutor pentru că unul dintre ei a ajuns la epuizare fizică și pe deasupra a mai suferit și un atac de panică.

Tânărul a fost scos din Hornul Caraimanului și după aproape 3 ore de eforturi a fost coborât cu bine de pe munte”, au transmis salvatorii.

Specialiștii atrag continuu atenția asupra echipării corespunzătoare, însă în urmă cu doar câteva zile au mai avut loc două cazuri asemănătoare.

Pe traseul Babele – Crucea Eroilor, o femeie de 46 de ani a rămas desculță în zăpada care pe alocuri depășește un metru grosime. Pentru că a venit echipată cu ghetuțe de stradă, pur si simplu, i-a căzut talpa. A mers în ciorapi, pana i-au înghețat picioarele și când nu a mai putut, a sunat după ajutor.

Mai mult, la câteva minute după acest incident, o altă femeie, încălțată în pantofi sport de vară, nu a mai putut continua traseul și a avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor.

Foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW