Wednesday, May 19, 2021
Jurnalism corect


Zeci de tone de azotat de amoniu, găsite în Galați în condiții improprii. VIDEO

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 10 august 2020 Etichete: , , ,

35 de tone de azotat de amoniu au fost descoperite de către polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Galați. Îngrășământul chimic deosebit de periculos era depozitat în condiții improprii la o societate comercială din comuna Vlădești.

„La data de 7 august a.c., politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din Galati au efectuat un control la punctul de lucru, din localitatea Vladesti, al unei societati comerciale.

Aici, intr-o magazie, au fost descoperite 2 kg. de insecticid, produs clasificat „foarte toxic”, detinuta ilegal si 73 litri de produse de protectia plantelor, expirate, fata de care administratorul societatii nu luase masura neutralizarii printr-o firma autorizata.

La acelasi control, politistii au gasit 35.000 kg. de azotat de amoniu, depozitat in conditii improprii.

Acum, administratorul societatii este cercetat pentru comiterea infractiunilor de trafic de produse si substante toxice, neluarea masurilor de eliminare totala a substantelor si preparatelor periculoase devenite deseuri si nerespectarea obligatiei de depozitare a ingrasamintelor chimice si a produselor de protectia plantelor numai ambalate si in locuri protejate” este comunicatul dat de Poliția din Galați.

Azotatul de amoniu este o substanță care poate fi folosită în îngrășăminte și bombe, iar conform informațiilor publice, în depozitul din Liban s-ar fi aflat 2.750 de tone în momentul exploziei.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW