Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Zeci de români dintr-un cartier din Berlin, infectați cu coronavirus. Sursa focarului: Slujbe ținute acasă și procesiuni religioase

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 18 iunie 2020 Etichete: , , ,

Un număr de 57 de români care locuiesc în districtul Neukölln situat în Berlin au fost depistați cu coronavirus, conform Ministerului Afacerilor Externe. În această zonă aproximativ 370 de locuințe au fost plasate sub carantină. Autoritățile locale au identificat ca sursă a focarului de coronavirus la câteva procesiuni religioase care au avut loc și oficierea de slujbe la domiciliile mai multor familii.

“În continuarea informațiilor comunicate de către Ministerul Afacerilor Externe în data de 16 iunie 2020, referitoare la apariția unor noi cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul comunității de români din districtul Neukölln, situat în Berlin, Republica Federală Germania, MAE precizează că, potrivit datelor preliminare obținute de către Ambasada României la Berlin de la autoritatea de sănătate, până la acest moment au fost confirmate 57 de cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul cetățenilor români, majoritatea fiind asimptomatici, o singură persoană aflându-se în stare critică. De asemenea, conform informațiilor comunicate de autoritățile locale, aproximativ 370 de locuințe se află în carantină, iar primele concluzii indică faptul că infectările ar fi survenit ca urmare a participării la procesiuni religioase, precum și a oficierii unor slujbe la domiciliul mai multor familii”, anunță MAE.

Conform ministerului de Externe, autoritățile locale au pus la dispoziția persoanelor din acest district asistență pentru cumpărăturile de zi cu zi.

De asemenea, toate persoanele afectate de această situație vor primi documente justificative pentru relația cu angajatorul. De asemenea, aceste persoane vor mai primi și despăgubiri financiare în cuantumul prevăzut de lege.

Până în prezent la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la această situație.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW