Tuesday, December 6, 2022
Jurnalism corect


Zeci de români de la o fermă din Germania care a fost focar COVID-19 au fost repatriați

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 10 august 2020 Etichete: , , ,

Zeci de români care lucrează la o fermă din Germania devenită focar de COVID-19 au primit undă verde pentru a se putea întoarce în țară. Conform MAE, 153 de lucrători români au revenit acasă cu o cursă tip charter, iar alți 42 s-au întors pe cale rutieră.

La finalul lunii iulie, la o fermă din regiunea Dingolfing Landau, Germania, au fost depistați 150 de muncitori români infectați cu coronavirus, iar 500 de persoane au fost trimise în carantină.

Ministerul Afacerilor Externe a dat un comunicat conform căruia aproape 200 de cetățeni români care lucrau la acea fermă au reușit să se întoarcă în România weekend-ul trecut.

Potrivit MAE, autoritățile germane au stabilit că persoanele care dețin trei teste negative succesive pentru infecția cu SARS-CoV-2 sau cele care au fost depistate pozitiv și au stat în izolare au undă verde pentru a se putea întoarce în țară.

Așadar, în cursul zilei de 7 august au fost repatriați 153 de cetățeni români, lucrători în cadrul aceleiași ferme, cu o cursă aeriană tip charter, iar alți 42 de cetățeni români au fost repatriați pe care rutieră în cursul zilei de 8 august.

„În continuarea informațiilor comunicate în data de 7 august a.c. cu privire la testarea pozitivă a unor lucrători care își desfășoară activitatea la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informațiilor comunicate de partea germană Consulatului General al României la München, autoritățile bavareze au inițiat o procedură de repatriere voluntară a cetățenilor români care dețin trei teste negative succesive pentru infecția cu SARS-CoV-2, precum și a celor care inițial au fost testați pozitiv și care au încheiat perioada de izolare prevăzută de legislația germană.

În acest context, MAE precizează că 42 de cetățeni români care dețin trei teste negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 și au finalizat perioada de izolare prevăzută de legislația germană și care și-au exprimat dorința de a reveni în România, au fost repatriați pe cale rutieră, în cursul zilei de 8 august a.c., costurile fiind suportate de către autoritățile germane. Aceștia se adaugă celor 153 de cetățeni români, lucrători în cadrul aceleiași ferme, care au revenit în țară la 7 august a.c., cu o cursă aeriană tip charter, în condițiile în care dețineau trei teste negative pentru COVID-19 sau au finalizat perioada de izolare prevăzută de legislația germană ”, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW