Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Zeci de români, blocați pe o navă în Mexic / MAE încearcă repatrierea acestora

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 18 mai 2020 Etichete: , , , ,

Ambasada României în Ciudad de Mexico s-a auto-sesizat, săptămâna trecută, cu privire la situația a zeci de cetățeni români aflați la bordul navei de croazieră Holland America Koningsdam, andocată în raza portului Puerto Vallarta, Mexic.

Este vorba despre 71 de cetățeni români, personal navigant, aflați la bordul navei menționate.

La bordul acestei nave au fost îmbarcați membrii echipajelor mai multor nave de croazieră aflate în zonă (inclusiv nava de croazieră Seabourn),

Reprezentantul companiei care deține navele de croazieră a confirmat misiunii diplomatice române că procedura de obținere a aprobărilor pentru debarcare și repatriere a persoanelor aflate la bordul navei este în derulare.

Autoritățile locale au solicitat date cu privire la starea de sănătate a persoanelor aflate la bord și planul de repatriere pentru toți  cetățenii străini îmbarcați.

Ministerul Afacerilor Externe semnalează că, în același timp, misiunea diplomatică a României în Mexic a întreprins demersuri alături de reprezentanții diplomatici ai altor state membre ale UE care au cetățeni pe acest vas pe lângă autoritățile locale, în vederea facilitării demersurilor de debarcare”, arată MAE.

Conform datelor ambasadei, până la acest moment autoritățile mexicane au permis debarcarea a 20 de persoane, cetățeni mexicani și străini rezidenți în Mexic. Printre aceste persoane se află și un cetățean român.

MAE precizează că “repatrierea cetățenilor români aflați la bordul unor nave de croazieră sau de marfă, ale căror contracte de muncă sunt în derulare (nefinalizate) intră în responsabilitatea angajatorilor, demersurile de repatriere fiind realizate de către companiile angajatoare, în conformitate cu dispozițiile contractului de muncă și în strictă concordanță cu măsurile adoptate de autoritățile competente în contextul pandemiei de COVID-19”.

sursa foto: nypost.com

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW