Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Zeci de români, angajați ai unui abator din Germania, infectați cu noul coronavirus

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 mai 2020 Etichete: , ,

Ministerul Afacerilor Externe a informat că 47 de cetățeni români, angajați la abatorul Dissen, landul Saxonia Inferioară, Germania, sunt infectați cu noul coronavirus. De asemenea, pentru alți 57 de cetățeni români s-a dispus măsura plasării în carantină, după ce au intrat în contact cu persoane infectate.

„În urma demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Berlin, autoritățile locale germane au comunicat că în cadrul cercetărilor suplimentare realizate de către acestea, printre persoanele confirmate a fi infectate cu COVID-19 se numără și 47 de cetățeni români. Pentru alți 57 de cetățeni români a fost dispusă măsura plasării în carantină, ca urmare a contactelor pe care le-au avut cu cei din categoria persoanelor infectate. Suplimentar, 23 de cetățeni români angajați ai abatorului au avut rezultate negative la testare și nu au fost în contact direct cu persoanele infectate, prin urmare nu fac obiectul vreunor măsuri specifice.”

Autoritățile locale au starea bună de sănătate a cetățenilor români infectați, astfel încât niciunul dintre aceștia nu necesită îngrijiri medicale. De asemenea, angajații abatorului beneficiază de sprijinul companiei pe întreaga perioadă a carantinei, fiind stabilit un sistem de livrare pentru hrană și alte bunuri necesare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW