Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


MAE: Zeci de români aflați în Liban și Siria au revenit în țară

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 31 mai 2020 Etichete: , , , , ,

Ministerul Afacerilor Externe anunță că, în cursul zilei de sâmbătă, 32 de cetățeni români aflați în Republica Liban și Republica Arabă Siriană au revenit în țară. 

În total au fost repatriați 21 de români din Liban și 11 români din Siria.

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 30 mai, a fost facilitată revenirea în țară a 21 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Liban și a 11 cetățeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Arabe Siriene, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne”, anunță MAE.

Repataierea a fost asigurată cu o cursă aeriană operată de compania Tarom, pe ruta București-Beirut-București.

Cetățenii români repatriați nu și-au mai putut prelungi șederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Damasc și al Ambasadei României la Beirut, a întreprins demersuri pe lângă autoritățile competente din cele două state pentru obținerea aprobărilor necesare și facilitarea transportului pe cale rutieră a cetățenilor români aflați în Republica Arabă Siriană către Republica Liban în vederea îmbarcării pe această cursă aeriană„, mai precizează ministerul de Externe.

Cu această ocazie a fost posibilă și revenirea în România a 18 cetățeni libanezi, șase cetățeni sirieni, doi cetățeni palestinieni, un cetățean irakian, un cetățean etiopian precum și a unui cetățean francez care s-a deplasat în România în scop profesional.

De asemenea, au mai revenit în România membri de familie ai unor cetățeni români sau posesori de permise de ședere în scop profesional sau familial.

Demersurile au permis repatrierea și a doi cetățeni bulgari care și-au continuat deplasarea către statul de destinație.

Cu aceeași cursă aeriană de pe ruta București – Beirut, a fost facilitată revenirea în țara de origine și a 31 de cetățeni libanezi care se aflau în România.

sursa foto: Facebook

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *