Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Zeci de posturi noi vor fi create în Ministerul Transporturilor

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 martie 2022

Ministerul Transporturilor își va mări schema de personal cu 73 de posturi noi, după ce Guvernul a adoptat, în ședința desfășurată miercuri, 2 martie, modificări la Hotărârea de organizare și funcționare a instituției. 

Cu un deficit bugetar estimat în acest an la 77 miliarde lei, ceea ce reprezintă 5,84% din PIB, mult peste pragul de 3% asumat la nivel european, coaliția de guvernare PSD, PNL și UDMR îngroașă rândurile bugetarilor, care au ajuns să numere 1,26 milioane, conform datelor publicate în decembrie de Ministerul Finanțelor.

Într-un briefing susținut la finalul ședinței de Guvern, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al instituției, a susținut că aducerea a 73 de oameni noi în Ministerul Transporturilor ar fi necesară pentru implementarea proiectelor din Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Atribuțiile ministerului au fost completate în concordanță cu rolul de coordonator de reforme și investiții pentru PNRR în domeniul transporturilor și infrastructurii. Ministerul va lansa apeluri de proiecte, va asigura monitorizarea acestora și transmite coordonatorului național situațiile privind sumele estimate pentru a fi utilizate trimestrial. În plus, ministerul va monitoriza stadiul de îndeplinire pentru fiecare jalon, fiecare țintă, pentru a preveni eventuale. În îndeplinirea acestor activități, care presupun o dublare a activităților din cadrul ministerului, aparatul de lucru va fi redimensionat prin creare a 73 de posturi noi, în special pe zona de expertiză tehnică, achiziții, contabilitate și financiar”, a susținut Dan Cărbunaru.

Conform Ministerului Finanțelor, în Ministerul Transporturilor lucrează 598 de persoane, aici nefiind luate în calcul companiile din subordine.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW