Wednesday, May 19, 2021
Jurnalism corect


Zeci de persoane de la un centru de bătrâni din Cluj, depistate cu coronavirus

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 11 mai 2020 Etichete: , , , ,

Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a anunţat că zeci de persoane, beneficiari și angajați de la un centru pentru persoane vârstnice din comuna Ţaga au fost depistate cu coronavirus.

Conform prefectului, 45 din 56 de locatari ai centrului au fost depistați cu Covid-19. Bolnavii au fost transportați la spitale din Cluj Napoca.

De asemenea, au luat infecția cu Covid-19 și cinci angajați ai centrului.

”La Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Sântioana, comuna Ţaga, ca urmare a testării personalului la ieşirea din tura de 14 zile, au fost depistaţi cinci dintre angajaţi pozitivi COVID-19, asimptomatici, în condiţiile în care la testarea obligatorie la intrarea în tură erau negativi. S-a luat măsura testării tuturor 56 de locatari ai centrului, fiind depistaţi 45 de pozitivi, asimptomatici. Aceştia vor fi transportaţi la spitalele dedicate din Cluj-Napoca, la Medicală 1 şi la Spitalul de Boli Infecţioase”, a spus Mircea Abrudean, citat de Mediafax.

Ceilalți beneficiari ai centrului care nu au luat infecția vor fi mutaţi într-o clădire separată. Urmează ca spațiul să fie dezinfectat.

Unul din decesele raportate, duminică, de GCS a fost înregistrat la căminul din Țaga, acolo un bărbat în vârstă de 80 de ani a murit infectat.

”Acesta era fără simptome COVID-19 iar ca boli asociate prezenta demenţă senilă avansată, fără răspuns la stimuli. A decedat sâmbătă, i s-au recoltat probe în aceeaşi zi, fiind aspirat traheal şi un fragment pulmon. La autopsie, macroscopic era pneumonie. Rezultatul pozitiv a fost confirmat la IML Cluj tot sâmbătă”, a explicat prefectul.

sursa foto: Inquam Photos/Ovidiu Dumitru Matiu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW