Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Zeci de percheziții la traficanți de tutun, într-un dosar cu prejudiciu de un milion de euro/ În rețea ar fi implicați și doi militari

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 29 iunie 2020 Etichete: , ,

Luni dimineață polițiștii efectuează 41 de percheziții în  județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Bacău, Prahova, Satu Mare și în municipiul București la domiciliile mai multor persoane bănuite că ar fi produs și comercializat în mod ilegal tutun de fumat.  Printre acestea s-ar afla și doi militari, motiv pentru care ancheta este coordonată de Parchetul Militar București.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) au fost emise mandate de aducere pe numele a 22 de persoane.

În rețea ar fi implicați doi militari, unul din Ialomița și celălalt din Bacău. Sunt bănuiți că ar fi comandat tutun vrac din Bulgaria, pe care îl tocau și îl vindeau pe net.

Activitatea rețelei ar fi fost coordonată de o familie din Călărași.

Potrivit IGPR, din datele și probele administrate în cauză, au rezultat indicii că o parte din persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracțional specializat în prelucrarea tutunului brut în tutun de fumat, obținut prin fierbere, adăugare de arome și mărunțire. La grupul în cauză ar fi aderat alte persoane care aveau atribuții de promovare online, primirea comenzilor telefonic și vânzare.

Tutunul ambalat sub diferite mărci cunoscute era comercializat prin rețele de curierat, încasând contravaloarea ramburs.

Prejudiciul estimat prin activitatea infracțională este de 1.000.000 de euro reprezentând accize datorate bugetului consolidat.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *