Thursday, May 19, 2022
Jurnalism corect


Zeci de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani / Una dintre persoanele vizate, patroana unui restaurant cunoscut din Capitală SURSE

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 10 februarie 2021

Polițiștii din cadrul DGPMB efectuează 30 de percheziții domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani în care prejudiciul adus statului se ridică la 3 milioane de lei. Una dintre persoanele vizate de anchetatori este Aurelia Nicolau, cunoscută drept Kera Calita, patroana restaurantului Jaristea, potrivit unor surse MainNews.ro. 

Persoanele vizate urmează să fie aduse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 2 pentru audieri.

În plus, în acest moment, polițiștii efectuează 8 percheziții, în București și Constanța, într-un alt dosar de evaziune fiscală și spălare de bani în care prejudiciul adus statului ajunge la 4,6 milioane de lei.

Redăm, în totalitate, comunicatul DGPMB

30 de mandate de percheziție domiciliară puse în aplicare în dosare de evaziune fiscală

În această dimineață, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 22 și respectiv 8 percheziții domiciliare în cauze privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a Sectorului 2 Poliție , sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București pune în executare 22 de mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și județele Ilfov, Prahova și Bacău și 26 de mandate de aducere într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor în domeniile achizițiilor de produse textile și a legumelor și fructelor, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului fiind de peste 3 milioane de lei.
Persoanele vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 2.

Tot la această oră, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pune în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară și 5 mandate de aducere, în municipiul București și județul Constanța, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor, prejudiciul adus bugetului consolidat al statului ridicandu-se la aproximativ 4,6 milioane lei.

Facem precizarea că perchezița este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursă foto: Poliţia Română

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW