Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


Zeci de mii de persoane au intrat în România într-o singura zi / Explicațiile autorităților pentru timpii mari de așteptare din vămi

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 mai 2020 Etichete: , ,

Poliţia de Frontieră a anunţat că duminică au intrat în România 22.500 de persoane, dintre care 16.900 pe la frontiera cu Ungaria. În total, aproximativ 7.000 de persoane au fost trimise în izolare.

Autoritățile au explicat că este necesar un timp mai mare de așteptare decât în mod obișnuit ca urmare a faptului că pe lângă controlul la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii DSP pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare sau carantină instituţionalizată.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 22.500 persoane cu 10.200 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 16.000 persoane cu 8.300 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 27.700 de persoane şi 12.400 de mijloace de transport (5.800 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 16.900 de persoane cu 6.680 mijloace de transport.

În urma verificărilor au fost trimise spre izolare sau carantină la locuinţă de către DSP aproximativ 7.000 de persoane.

Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF Nădlac I – 2.862 (din care 1.705 pe jos), P.T.F. Nădlac II – 2.250, P.T.F. Vărşand – 494, P.T.F. Borş 462 etc.

Potrivit sursei citate, începând de duminică, pentru fluidizarea traficului  a fost redirecţionat traficul prin alte două puncte de trecere de la graniţa comună româno-ungară, P.T.F. Vărşand – judeţul Arad şi P.T.F. Petea – judeţul Satu Mare. A fost suplimentat personalul Poliţiei de Frontieră planificat să desfăşoare activităţi la controlul de frontieră, acesta fiind dotat cu terminale mobile pentru efectuarea formalităţilor de frontieră (pentru persoanele care vin pe jos).

Citește și: Aglomerație la intrarea în țară din Ungaria, prin toate cele trei puncte de trecere a frontierei deschise/ Șoferii așteaptă și câte 480 de minute pentru a intra în România

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com