Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Zeci de mii de persoane au intrat în România în ultimele 24 de ore/ Câți oameni au fost plasați în izolare/carantină

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 1 iulie 2020 Etichete: , ,

Aproximativ 79.600 de persoane, români și străini, au efectuat formalitățile de control prin punctele de frontieră de la nivelul întregii țări în ultimele 24 de ore, potrivit Poliției de Frontieră.

Potrivit sursei citate, pe sensul de intrare au fost aproximativ 42.100 de persoane cu 17.800 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 37.500 de persoane cu 17.600 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 45.800 de persoane şi 21.900 de mijloace de transport (7.400 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 23.900 de persoane cu 10.900 mijloace de transport.

În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 2.362 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: P.T.F. Nădlac I – 301 (din care 196 pe jos), P.T.F. Borş – 600, P.T.F. Nădlac II – 1.126, P.T.F. Petea – 220, P.T.F. Vărşand – 4 etc.

Politia de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de așteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

42 fapte ilegale (30 infracţiuni şi 12 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 185.800 lei; valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 2.000 lei.nu s-a permis intrarea în ţară a 9 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 12 cetăţeni români din diferite motive legale.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW