Sunday, December 4, 2022
Jurnalism corect


Zeci de mii de angajați din domeniul sănătății riscă să nu își primească salariile în decembrie / Cseke Attila: Soluțiile pot fi găsite

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 18 noiembrie 2021

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a atras atenția miercuri seară, 17 noiembrie, precizând că 74.000 de angajați din domeniul Sănătății riscă să nu își primească salariul în luna decembrie, în lipsa unei rectificări bugetare, ce ar trebui făcută de un guvern cu puteri depline.

Această coaliţie care s-a anunţat de câteva zile bune trebuie să-şi definitiveze programul de guvernare, acordul politic şi trebuie să găsească persoana premierului. Până la urmă toate celelalte sunt pe un făgaş normal, la care îi vedem finalul, dar persoana premierului a iscat această discuţie”, a declarat Cseke Attila, miercuri seară, la Digi24, citat de News.ro.

Ministrul interimar al Sănătății atrage atenția că, în lipsa unui guvern cu puteri depline, instituția pe care o conduce nu poate asigura bugetul pentru plata salariilor a aproximativ 74.000 de angajați, printre care se regăsesc medici, asistenți, personal din DSP-uri, personal de la Unitățile de Primiri Urgențe sau cei din serviciile de ambulanță.

Soluţiile pot fi găsite, resurse financiare am înţeles că există, trebuie găsită soluţia juridică, legală, prin care acest lucru se rezolvă(…)Nu am depăşit o anumită limită după care nu poate fi gestionată, sau am intra în întârziere de plată a salariilor la 15 decembrie, dar am semnalat această problemă pentru că (…) trebuie să nu ajungem într-o asemenea situaţie”, este semnalul de alarmă tras de ministrul interimar al Sănătății.

Una dintre soluțiile menționate de Cseke Attila ar fi o rectificare bugetară, doar că acest lucru trebuie făcut de un guvern cu puteri depline.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW