Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Zeci de mașini furate, descoperite la frontiera României. Cum se apără cei care le conduc


Poliţiştii de frontieră au descoperit, în primele patru luni , 80 de mijloace de transport aflate în atenţia autorităţilor, fiind semnalate ca suspecte a fi furate, în creştere cu 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, când au fost descoperite 53 autovehicule. 

Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la P.T.F. Nădlac II (judeţul Arad) şi P.T.F. Petea (judeţul Satu Mare). Cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu Bulgaria, în P.T.F. Calafat şi P.T.F. Giurgiu, precum şi la graniţa cu R. Moldova, unde P.T.F. Albiţa (judeţul Vaslui) are cele mai multe astfel de cazuri, transmite Poliția de Frontieră.

Principalele ţări de unde proveneau autovehicule aflate în atenţia autorităţilor, care au fost depistate frontierele României, sunt Germania, Italia, România, Belgia, Ucraina, Bulgaria şi Marea Britanie. cele mai multe autoturisme depistate se încadrează în categoria „celor de lux”.

Cum se apără cei care conduc mașinile furate

În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat, pe timpul verificărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate, ci doar le-au cumpărat.

Persoanele implicate în furtul mașinilor  au fost atât cetăţeni români, cât şi bulgari, iranieni, libieni, letoni, olandezi, moldoveni, sârbi, turci şi ucraineni, precizează Poliția de Frontieră.  Pe numele celor implicaţi au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele în cauză au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale Politiei de Frontieră, până la finalizarea cauzei.

Polițiștii de frontieră recomandă solicitarea tuturor actelor de proveniență a unui autoturism, la momentul cumpărărării acestuia, pentru a evita posibilele cazuri de furt/înșelăciune.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii