Friday, June 25, 2021
Jurnalism corect


Zeci de amenzi pentru nerespectarea legii privind campania electorală

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 septembrie 2020 Etichete: , , ,

În prima săptămână de campanie electorală oamenii legii au aplicat 39 de amenzi în cuantum total de 28.000 de lei și 21 de avertismente scrise pentru comiterea de contravenții legate de acest context, a anunțat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

În același timp, MAI precizează că, pe 2 septembrie, 18 persoane care au participat la o manifestație electorală urmează să fie sancționate pentru că nu au respectat măsurile de protecție sanitară, în pofida recomandă primite de la oamenii legii.

„În prima săptămână a campaniei electorale s-au desfășurat 93 de manifestări electorale în municipiul Bucureşti și în aproape 70 de localități din 23 de județe, în principal, sub formă de întâlniri cu alegătorii sau caravană. Efectivele MAI au fost prezente pentru menținerea ordinii publice și pentru a se asigura că sunt respectate normele de protecție sanitară. În seara zilei de 2 septembrie, 18 persoane care făceau parte dintr-o caravană nu au respectat măsurile sanitare stabilite în context electoral, deși au primit recomandările necesare, la începutul activității, de la echipajul de jandarmi aflat la fața locului. Astfel că s-a impus luarea măsurii sancționării. Toate persoanele au fost legitimate, urmând să primească acasă procesul-verbal de sancționare”, a precizat Monica Dajbog.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al MAI, informează că, în prima săptămână de campanie electorală, s-au primit 147 de sesizări legate de contextul electoral în urma cărora oamenii legii au aplicat 39 de amenzi în cuantum total de 28.000 de lei și 21 de avertismente scrise pentru comiterea de contravenții legate de acest context

„În primele șapte zile ale campaniei electorale, au fost înregistrate 147 de sesizări circumscrise contextului electoral, 95 făcând referire la posibile contravenții, iar aproximativ 20 la posibile infracțiuni. În urma verificărilor efectuate până acum, mai mult de 10 la sută dintre sesizări NU s-au confirmat.Pentru contravențiile constatate în prima săptămână de campanie electorală, s-au aplicat 39 de amenzi, în valoare de peste 28.000 de lei şi 21 de avertismente scrise. În privința infracțiunilor, se efectuează în continuare cercetări. Cele mai multe fapte ilegale sesizate au fost distrugerea sau deteriorarea materialelor de propagandă electorală, nerespectarea prevederilor legale referitoare la tipurile de materiale de propagandă electorală ce pot fi utilizate în campania electorală, afișarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise potrivit prevederilor legale și coruperea alegătorilor”, a transmis purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Sursa foto: Poliţia Română

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW