Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Zece șoferi din București, depistați sub influența substanțelor interzise, în numai două seri

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 17 septembrie 2023 Etichete: , , ,

Poliţiştii rutieri din Bucureşti au aplicat o sută de sancţiuni contravenţionale şi au constatat 16 înfracţiuni, în urma unei acţiuni de amploare care a vizat creşterea gradului de ordine şi siguranţă rutieră pe drumurile publice. Zece şoferi au fost depistaţi sub influenţa substanţelor interzise, informează Poliția Română.

Potrivit sursei citate, în perioada 15-17 septembrie, poliţiştii rutieri au aplicat 100 de sancţiuni contravenţionale şi au constatat 16 infracţiuni, dintre care 10 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive, patru pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului, unul  pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu permisul suspendat şi una pentru deţinere de substanţe interzise.

Potrivit IGPR, în perioada 7 – 10 septembrie, poliţiştii au efectuat 41.905 testări ale conducătorilor auto, 1.913 au fost pentru depistarea prezenţei substanţelor psihoactive în organism şi 39.996 pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice.

În urma acestora, au fost constatate 132 de infracţiuni pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, 120 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa drogurilor şi au fost înregistrate şi 9 infracţiuni de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Poliţia a dat 9.210 sancţiuni contravenţionale, 6.581 pentru nerespectarea regimului de viteză, 328 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi 258 pentru depăşire neregulamentară.

Sursă foto: Inquam Photos / Raul Giuglea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW