Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Zece sirieni, descoperiți într-o autoutilitară pe A1. Doi români reținuți pentru trafic de migranți

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie , at 1 mai 2020 Etichete: , , , ,

 Zece migranți sirieni, care intenționau să ajungă ilegal în vestul Europei, au fost descoperiți, joi seară, într-o autoutilitară pe autostrada A1. De transportul acestora se ocupau doi români care au fost reținuți pentru 24 de ore pentru infracțiunea de trafic de migranți.

Autoutilitara se deplasa spre municipiul Arad. Descoperirea a fost făcută de polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Timișoara.

În data de 30.04.2020, în jurul orei 21.30, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timișoara s-a derulat o acțiune privind combaterea traficului de migranți în cooperare cu I.P.J. Timiș, Biroul Rutier, ocazie cu care a fost organizat în zona de competență un filtru pe autostrada A1. Astfel, polițiștii de frontieră împreună cu polițistii de la rutieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea unei autoutilitară, care se deplasa spre municipiul Arad și despre care existau suspiciuni că transportă migranți din  municipiul Timișoara către frontiera cu Ungaria”, arată Poliția de Frontieră.

Mașina a fost oprită pe Ai, iar în interiorul compartimentului marfă au fost descoperite ascunse zece persoane, toți bărbați.

Autoutilitara era condusă de un cetățean român,  în vârstă de 22 ani, însoțit fiind de un conațional, în vârstă de 18 ani, ambii cu domiciliul în județul Timiș.

Toate persoanele în cauză și mijlocul de transport au fost conduse la sediul I.T.P.F. Timișoara.

Migranții din Siria au vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani. Aceștia au declarat că doreau să ajungă în Austria.

Cei doi români au spus că au preluat cetățenii străini din Timișoara și urmau să-i transporte într-o parcare de TIR de pe autostrada A1. Pentru acest transport urmaru să primească suma  1.000 lei.

În cauză a fost înregistrat un dosar la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii „trecerea ilegală a frontierei de stat”, pentru cetățenii sirieni și infracțiunea de trafic de migranți pentru cei doi români.

Față de cei doi cetățeni români s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore. În ceea ce-i privește pe sirieni, aceștia au fost introduși într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile.

sursa foto: Politia de Frontiera

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW