Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Zece cadre medicale din Arad, diagnosticate cu coronavirus

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 27 martie 2020 Etichete: , , , ,

Numărul medicilor și asistenților care se îmbolnăvesc de coronavirus continuă să crească. Până vineri, zece cadre medicale de la două spitale din judeţul Arad au fost diagnosticate cu Covid-19.

Este vorba despre opt angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, respectiv cinci medici, două asistente şi o infirmieră. Aceștia fac parte din cei 30 de angajați ai spitalului care au fost plasați în izolare după ce au luat contact cu pacientul de 64 de ani infectat care a murit. Mai multe AICI.

Ceilalți doi infectați, un medic și o asistentă, lucrează la  Spitalul Orăşenesc Ineu.

„Toţi cei zece colegi au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Personalul din cele două spitale unde a fost confirmat noul coronavirus este în curs de testare, până vineri dimineaţă fiind prelevate probe de la peste 200 de angajaţi”, a declarat, pentru Agerpres, liderul Sanitas Arad, Otinel Şandru.

Liderul Sanitas Arad a mai adăugat că medicii și asistentele dispun de echipamente sanitare „de pe o zi pe alta”

Vineri, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, a primite noi materiale de protecție. Este vorba despre: 1480 combinezoane  de unică folosință, dotate inclusiv cu glugă și protecție pentru încălțăminte, două filtre pentru camerele de izolare și transport cu presiune negativă, precum și zeci de litri de dezinfectanți TP 2 de nivel înalt pentru suprafețe critice, echipamente medicale critice și instrumentar medical.

Materialele fac parte din transportul adus în România din Coreea de Sud.

sursa foto: Inquam photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW